Participatiewet Inkomensconsulent Verdieping

Verdiep en verbreed je kennis van de Participatiewet

1e startmoment

November 2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Participatiewet is bedoeld voor mensen die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en geen beroep kunnen doen op een andere sociale voorziening. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. In de training Participatiewet Inkomensconsulent Verdieping leer je verbindingen leggen tussen de verschillende wetsartikelen uit de Participatiewet en deze toepassen in de dagelijkse praktijk. De Participatiewet is niet altijd logisch opgebouwd waardoor deze extra inzichten je goed van pas zullen komen in je werk als bijvoorbeeld inkomensconsulent of intakemedewerker Werk en Inkomen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ken je alle ins en outs van de Participatiewet. Je leert in korte tijd complexe voorkomende vraagstukken met betrekking tot de Participatiewet op te lossen. Je bent in staat om leefvormen, het inkomen en het vermogen in de Participatiewet vast te stellen. Daarnaast ben je op de hoogte van de verplichtingen bij het verstrekken van Participatiewetuitkeringen en beoordeel je de hoogte en de rechtmatigheid hiervan. Ook kun je de beleidsregels in de Participatiewet toepassen en uitvoeren en kun je belastende besluiten invullen.

Doelgroep

Je bent consulent Werk en Inkomen of medewerker Beleid, Bezwaar en Beroep. Je hebt enige kennis op het gebied van de Participatiewet. Je hebt bijvoorbeeld de training Participatiewet Inkomensconsulent Basis gevolgd.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. In deze interactieve training is er veel aandacht voor praktijksituaties en de ontwikkelingen in de jurisprudentie. Deze training is onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Participatiewet Inkomensconsulent Verdieping

Verdiep en verbreed je kennis van de Participatiewet

1e startmoment

November 2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.