Schuldhulpverlening - E-learning

Vormen van en regels bij schuldhulpverlening

1e startmoment

07-06-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Scheiding, baanverlies, arbeidsongeschiktheid. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen in de schulden geraken. Wil jij hen helpen hun financiën weer op orde te krijgen? Of kom je vanuit je werk regelmatig in aanraking met mensen met schulden? Dan is het handig om over basiskennis van schuldhulpverlening te beschikken. Welke hulp bestaat er? En hoe komen mensen ervoor in aanmerking? Het zijn enkele vragen die tijdens deze e-learning aan bod komen.

Jouw resultaat

Doel van de training is dat je mensen met schulden of mensen die in schulden dreigen te komen kunt helpen hun zelfredzaamheid te vergroten. Met de kennis en kunde die je in deze training opdoet, begrijp je waar schulden kunnen ontstaan en hoe je patronen kunt doorbreken. Zo zorg jij voor een positieve verandering in het leven van je cliënten.

Aanpak

In deze korte training leer je alles over de achtergronden van het ontstaan van schulden, de toegang tot hulpverlening, gedragsverandering en zelfredzaamheid. Je volgt de training via e-learning. Zo kun je zelf bepalen waar en wanneer je de training volgt.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Doelgroep

Je bent nieuw bij de gemeente of gaat via een uitzendbureau aan de slag in het sociaal domein. Ook als je al werkt op een van de andere gebieden in het sociaal domein maar je meer integrale kennis over schuldhulpverlening wilt opdoen, is deze training voor jou geschikt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Financiële problemen en schulden
  • Wet- en regelgeving
  • Vormen van schuldhulpverlening
  • Toegang en proces schuldhulpverlening
  • Financiële competenties en gedragsverandering

Certificaat

Na afloop van de training maak je online een toets om je kennis te testen. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat in je online leeromgeving.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Planning

Je kunt deze training via e-learning volgen. Hierbij doorloop je de stof volledig zelfstandig. Je kunt op elk willekeurig moment starten.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 110,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 110,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Schuldhulpverlening - E-learning

Vormen van en regels bij schuldhulpverlening

1e startmoment

07-06-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.