Inkomensconsulent

Professionele dienstverlening binnen de sociale zekerheid

1e startmoment

September 2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Lijkt het je leuk om uit te zoeken of mensen die een uitkering nodig hebben, daar ook recht op hebben? Dan is deze opleiding Inkomensconsulent iets voor jou. Als inkomensconsulent heb je niet alleen een grondige basiskennis nodig van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving, maar ook over besluitvaardigheden. Ben je op zoek naar een opleiding die je professionaliteit vergroot? Deze opleiding sluit bij deze ambitie aan.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding Inkomensconsulent heb je voldoende bagage om je klanten goed te kunnen helpen of door te verwijzen naar de juiste instantie. Je beschikt over actuele kennis van wet- en regelgeving en hebt inzicht in de elementen van het recht op bijstand en de samenhang met andere rechtsgebieden.

Doelgroep

Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een sociale dienst of een andere instantie in de sociale zekerheid en je staat in contact met je klanten.

Aanpak

In deze opleiding raak je vertrouwd met de Participatiewet. Naast wetskennis leggen we verbindingen tussen de verschillende wetsartikelen en behandelen de basis van de voorliggende voorzieningen. In deze opleiding Inkomensconsulent passen we het geleerde meteen toe door te oefenen in de dagelijkse praktijk.

Vervolgadvies

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD).

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Inkomensconsulent

Professionele dienstverlening binnen de sociale zekerheid

1e startmoment

September 2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.