Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

Ontwikkel je vakinhoudelijke en beleidskennis

1e startmoment

08-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

8 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Het is daarom van belang dat je kennis op het gebied van sociaal juridische dienstverlening up-to-date is en dat je als professional op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Onder meer om complexe aanvragen en taken als het beoordelen van rapportages en het voorbereiden en afwikkelen van bezwaarschriften goed uit te voeren. In deze opleiding maak je de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Zo kun je het geleerde straks direct toepassen in de praktijk.

Jouw resultaat

Na afloop ben je op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving binnen de sociale dienstverlening. Je bezit kennis over onder andere bezwaar en beroep, rechtsbescherming, afstemming van de bijstand, vermogen en inkomen en over loondoorbetalingen bij ziekte. Je voldoet aan de kwaliteitsnormen die de gemeente stelt om je functie als kwaliteitsmedewerker uit te voeren.

Doelgroep

Je hebt juridische of beleidsmatige werkzaamheden binnen de sociale zekerheid.

Aanpak

Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de opleiding sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Om ervoor te zorgen dat je dit kunt realiseren, is medewerking en begeleiding vanuit je eigen werkomgeving zeer gewenst. Het coachen vergt extra tijd en aandacht, maar komt jou en je organisatie uiteindelijk weer ten goede.

Na deze opleiding ben je op HBO-niveau opgeleid. Je kunt juridische vraagstukken op het gebied van sociale zekerheid binnen de gemeentelijke Sociale Dienst (ISD) of UWV WERKbedrijf uitzoeken en oplossen. Ook kun je een aanvraag levensonderhoud professioneel behandelen. Je kunt er ook voor kiezen een of enkele modules uit deze opleiding te volgen.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je over een vooropleiding op minimaal MBO-niveau te beschikken. Daarnaast dien je minimaal 1 jaar werkzaam te zijn binnen de sociale zekerheid.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

Ontwikkel je vakinhoudelijke en beleidskennis

1e startmoment

08-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

8 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.