Wmo en Jeugdwet - E-learning

Eén gezin, één plan, één regisseur

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als sociaal hulpverlener voor jongeren wil je alle mogelijkheden benutten om je cliënten verder te helpen. Daarom is kennis van de regelgeving in de Jeugdwet en de Wmo van groot belang. Zo weet je waar je voor welke hulp terecht kunt en hoe de processen binnen jouw gemeente lopen. In deze training doe je die benodigde kennis op. Je ontdekt onder andere welke mogelijkheden en voorwaarden er zijn voor jouw cliënten om hen zelfstandig te laten functioneren en/of te laten meedoen in de samenleving.

Jouw resultaat

Je bent bekend met de basisbeginselen van de Wmo en de Jeugdwet en weet hoe de wetten uitgevoerd worden. Je weet welke hulp en ondersteuning beschikbaar is en inventariseert samen met de betrokkenen de behoeften.

Doelgroep

Je werkt bij de gemeente in het sociaal domein en je wilt je kennis van wet- en regelgeving gebruiken om jongeren met (dreigende) problemen optimaal te ondersteunen.

Aanpak

Voor de Wmo en de Jeugdwet werken verschillende sociale partners binnen een regio samen. Samen zorgen zij ervoor dat de zorg richting cliënten goed geregeld wordt. In deze training doe je de benodigde kennis op over de Wmo en de Jeugdwet. Je verdiept je zelfstandig in deze thema's via onze online leeromgeving.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Wmo en Jeugdwet - E-learning

Eén gezin, één plan, één regisseur

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.