Adviseur Jeugd

Leer effectief adviseren over het jeugdbeleid

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als adviseur jeugd geef je adviezen over het jeugdbeleid binnen de gemeente. Je denkt mee, geeft informatie, advies en consulteert, maakt een plan van aanpak en stemt dit af met betrokken partijen. In het gehele proces ben je aanspreekpunt en bewaak je de voortgang en de afspraken. Ook ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een optimale samenwerking met verschillende stakeholders. In dit praktijkgerichte programma krijg je inzicht in alle relevante aspecten en ontwikkelingen in het jeugdbeleid. Ook ontwikkel je vaardigheden waardoor je beter leert samenwerken in de dynamiek van ketens en netwerken.

Jouw resultaat

Na afloop van het programma kun je een effectieve bijdrage leveren aan het jeugdbeleid. Zo heb je de middelen om in een politiek-bestuurlijke omgeving de regie te houden op het beleid, waarbij maatschappelijke effecten het uitgangspunt vormen.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen het beleidsthema jeugd of je wilt je breed oriënteren op het thema jeugd. Je bent aanspreekpunt voor zowel bestuur als externe partijen en je hebt een regierol.

Aanpak

Tijdens het programma werken we veel met cases en praktijkopdrachten. Er wordt zowel klassikaal als in groepen gewerkt. Je leert dus mét en ván medestudenten. Op deze manier wordt dit programma optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Adviseur Jeugd

Leer effectief adviseren over het jeugdbeleid

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.