Voorliggende Voorzieningen Inkomensconsulent

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

Vakgebied

Sociaal Domein

Opleidingsniveau

MBO niveau

Studievormen

Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Weet je welke voorliggende voorzieningen er zijn? En wanneer iemand daar recht op heeft? Als inkomensconsulent is het van belang dat je inzicht hebt in de zogenaamde ‘voorliggende voorzieningen’. Je beslist immers of klanten wel of niet recht hebben op bijzondere bijstand. In deze training verdiep je je daarom uitgebreid in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de voorliggende voorzieningen. Ook verdiep je je in de werking van het stelsel van sociale zekerheid en de relevante wet- en regelgeving. Na afloop ben je weer helemaal up-to-date.

Jouw resultaat

Na afronding van deze training beschik je over actuele en praktijkgerichte kennis van de Participatiewet. Ook ben je op de hoogte van de meest voorkomende voorliggende voorzieningen. Daarnaast ben je in staat om te beoordelen of iemand recht op een uitkering heeft of dat er wellicht doorverwezen moet worden naar een andere instantie.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die te maken heeft met de uitvoering van de Participatiewet (PW). Je bent bijvoorbeeld werkzaam als inkomensconsulent bij een sociale dienst of een andere instantie in de sociale zekerheid.

Aanpak

Je maakt tijdens deze training veel opdrachten en je raadpleegt achtergrondinformatie. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het doorzien van de praktijk. Je kunt vraagstukken op het gebied van voorliggende voorzieningen uitzoeken en oplossen. Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de training sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Voorliggende Voorzieningen Inkomensconsulent’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding arbeidsrecht
 • Inleiding sociale zekerheid
 • Loondoorbetalingsplicht bij ziekte
 • Ziektewet
 • Toeslagenwet
 • Wet arbeid en zorg
 • Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen
 • Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering jonggehandicapten
 • Werkloosheidswet
 • Wet inkomensvoorziening oudere werklozen
 • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers
 • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen
 • Algemene Ouderdomswet en Algemene nabestaandenwet
 • Algemene Kinderbijslagwet en kindregelingen Belastingdienst
 • Wet studiefinanciering 2000
 • Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg
 • Wet maatschappelijke ondersteuning 2015
 • Toeslagen Belastingdienst (huur- en zorgtoeslag)
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 1.249,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.512,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Voorliggende Voorzieningen Inkomensconsulent

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

Vakgebied

Sociaal Domein

Opleidingsniveau

MBO niveau

Studievormen

Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.