Voorliggende Voorzieningen Inkomensconsulent

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

1e startmoment

Januari 2022

Niveau

MBO niveau

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training maak je kennis met voorzieningen, die in Nederland beschikbaar zijn en voor wie en welke situatie de voorziening is bedoeld. Voordat iemand in aanmerking komt voor een uitkering Participatiewet, kijk je eerst of er andere mogelijkheden zijn om inkomsten te verkrijgen op basis van andere wetgeving. Er is een grote hoeveelheid aan wetgeving over voorzieningen waar in bepaalde situaties aanspraak op gemaakt kan worden.

Jouw resultaat

Na afronding van deze training beschik je over actuele en praktijkgerichte kennis van de meest voorkomende voorliggende voorzieningen. Je kent de voorwaarden van elke voorliggende voorziening afzonderlijk, de toegangsvoorwaarden en verplichtingen die aan de regeling zijn verbonden.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die te maken heeft met de uitvoering van bijstandsaanvragen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als inkomensconsulent bij een sociale dienst of een andere instantie in de sociale zekerheid. De training wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je maakt tijdens deze training veel opdrachten en je raadpleegt achtergrondinformatie. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het doorzien van de praktijk. Je kunt vraagstukken op het gebied van voorliggende voorzieningen uitzoeken en oplossen. Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de training sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voorliggende Voorzieningen Inkomensconsulent

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

1e startmoment

Januari 2022

Niveau

MBO niveau

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.