1e startmoment

04-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Dat kan op verschillende wijzen. Bijvoorbeeld door hulpmiddelen te vergoeden waardoor iemand langer thuis kan blijven wonen. Of door ondersteuning bij psychische problemen. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. In deze korte e-learning Wmo ontdek je wat de Wmo precies inhoudt en wie ervoor in aanmerking komt. Zo kun jij beter beslissingen nemen in je werk en kun je burgers begeleiden bij het zoeken naar de juiste hulp.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training weet je wat de Wet maatschappelijke ondersteuning beoogt en welke middelen op welke wijze ingezet kunnen worden om dat doel te bereiken. Zo kun je cliënten nog beter begeleiden.

Doelgroep

Je bent nieuw bij de gemeente of gaat via een uitzendbureau aan de slag in het sociaal domein. Ook als je al werkt op een van de andere gebieden in het sociaal domein maar je je integrale kennis wilt vergroten is deze training geschikt.

Aanpak

In de training doe je kennis op over de Wmo. Je ontdekt voor welke doelgroepen de Wmo is ingevoerd en welke voorzieningen er beschikbaar zijn. Je verdiept je in de wet- en regelgeving en kunt burgers en cliënten zo helpen bij het zoeken naar een maatwerkoplossing. Hoe regel ik ondersteuning? Waar kan ik terecht? Heb ik hier wel recht op? En, moet ik een eigen bijdrage betalen? Het zijn enkele vragen waar je in deze training een antwoord op vindt.

Je volgt de training online, via onze online leeromgeving. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen waar en wanneer je studeert.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Wmo - E-learning

Ontdek wat de Wmo inhoudt

1e startmoment

04-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.