Masterclass Armoedebeleid en Schuldhulpverlening

Lokaal beleid voor armoede- en schuldenbestrijding

1e startmoment

November 2021

Niveau

Masterclass

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In Nederland ervaren jaarlijks zo'n 1 miljoen mensen armoede. Het beleid van de lokale overheid heeft daarom ook invloed op vele mensen. Op lokaal niveau kan het armoede- en schuldbeleid afgestemd worden om op lokale omstandigheden en specifieke, schrijnende of acute financiële problemen in te spelen. Verschillende terreinen, zoals arbeidsmarkt, onderwijs en gezondheidszorg kunnen daarbij een gecombineerd beleid hanteren, zodat effectief en efficiënt aan deze maatschappelijke opgave wordt gewerkt. In deze Masterclass kijken we naar de onderliggende oorzaken en context van armoede en van het ontstaan van schulden. Je leert de consequenties van armoede voor de verschillende leefgebieden te onderscheiden en je ontdekt welke strategische beleidskeuzen je kunt maken om armoede en schulden aan te pakken. Zo kom je tot een werkend en toekomstbestendig beleidsplan voor jouw gemeente.

Jouw resultaat

Na afloop van deze Masterclass begrijp je hoe schulden en armoede kunnen ontstaan en hoe je dit herkent bij jouw cliënten. Je weet welke hulp er binnen jouw gemeente beschikbaar is en hoe je de hulp kunt aanvragen. Zo help jij je cliënten weer financieel gezond te worden.

Doelgroep

Deze Masterclass is geschikt voor beleidsadviseurs, bestuurders en managers die zich bezighouden met armoede- en schuldenbestrijding in hun gemeente.

Aanpak

Tijdens deze Masterclass behandel je de context van armoede en schulden en ontdek je hoe het lokale beleid van jouw gemeente is vormgegeven. Je behandelt de thema's onder begeleiding van docenten met ruime ervaring in het vakgebied. Voor vragen kun je daarom ook uitstekend bij hen terecht.

Incompany

Uiteraard kun je deze Masterclass ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Masterclass Armoedebeleid en Schuldhulpverlening

Lokaal beleid voor armoede- en schuldenbestrijding

1e startmoment

November 2021

Niveau

Masterclass

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.