Post HBO Leerplichtambtenaar

Van leerplicht naar recht op onderwijs

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Post Bachelor

Duur

8 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als medewerker leerplicht en RMC heb je een centrale positie bij het voorkomen van schoolverzuim en het bestrijden van voortijdig schoolverlaten door jongeren. Je zorgt ervoor dat jongeren binnen hun mogelijkheden hun school afmaken, met voldoende bagage de arbeidsmarkt betreden en een maatschappelijke carrière kunnen opbouwen. Het is daarom van belang dat je je kunt profileren als waardevolle gesprekspartner voor verschillende partijen in diverse situaties en overlegvormen. Ook moet je beschikken over de nodige kennis van de Leerplichtwet, zodat je deze in het belang van jongeren en kinderen kunt inzetten. Wil je op een professionele manier invulling geven aan je functie? Dan is deze opleiding Post HBO Leerplichtambtenaar iets voor jou.

Jouw resultaat

Na het volgen van de opleiding als leerplichtambtenaar kun je zelfstandig een onderzoek instellen op het moment dat een student ongeoorloofd verzuimt. Je bent op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving om zo jongeren en hun ouders te informeren of een sanctie op te leggen.

Doelgroep

Je bent leerplichtambtenaar. Je wilt extra kennis en vaardigheden ontwikkelen om je functie met meer succes te vervullen.

Aanpak

Na afloop van deze opleiding kun je professioneel invulling geven aan de functie van medewerker leerplicht en/of RMC. Je kunt handelend optreden in het krachtenveld van jongeren, ouders, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Je kent de weg binnen je gemeente en binnen het onderwijsveld. Op basis van betrouwbare cijfers kun je trends en ontwikkelingen in het voortijdig schoolverlaten signaleren. Ook kun je verschillende gesprekstechnieken toepassen en weet je wat de invloed is van de wijze waarop je communiceert met klanten en andere partijen.

De opleiding is afgestemd op het functieprofiel voor leerplicht-/RMC-medewerkers dat door Ingrado (brancheorganisatie leerplicht en voortijdig schoolverlaten) is ontwikkeld.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Post HBO Leerplichtambtenaar

Van leerplicht naar recht op onderwijs

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Post Bachelor

Duur

8 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.