Wmo Beleid

Actualiseer je kennis op het gebied van Wmo-beleid

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding maak je kennis met alle fases van beleidsvorming en de Wmo. Je leert hoe Wmo-beleid tot stand komt, geïmplementeerd en geëvalueerd wordt en doet zelf voorstellen om in jouw gemeente het Wmo-beleid te verbeteren of aan te passen. Hiervoor ga je het huidige beleid onderzoeken, bekijk je kansen en mogelijkheden en onderzoek je de gevolgen van de door jou voorgestelde wijzigingen. Uiteraard nemen we ook de nieuwste trends, jurisprudentie en actuele ontwikkelingen met je door.

Jouw resultaat

Na deze opleiding heb je voldoende bagage om direct aan de slag te gaan met de Wmo. Je beschikt over de kennis en vaardigheden om beleid te maken dat aansluit op de vraag uit de samenleving.

Doelgroep

Je bent werkzaam als beleidsmedewerker of beleidsadviseur in het sociaal domein.

Aanpak

Tijdens deze opleiding verdiep je je in het Wmo-beleid. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving en ontdekt op welke manier aan de Wmo vormgegeven wordt binnen jouw gemeente. De inzichten die je tijdens de opleiding opdoet helpen je bij het ontwikkelen, analyseren en implementeren van beleid.

Tijdens de opleiding werken we veel met cases en praktijkopdrachten. Er wordt zowel individueel als in groepen gewerkt. Je leert dus mét en ván medestudenten. Op deze manier wordt deze opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Vooropleiding

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Wmo Beleid

Actualiseer je kennis op het gebied van Wmo-beleid

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.