Sociaal Domein en Ontwikkelingen

Onderdeel van Adviseur Sociaal Domein

Sociaal Domein MBO niveau
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Binnen het sociaal domein worden er veel wijzigingen doorgevoerd. Hierover kunt u diverse vragen van burgers verwachten. In deze brede opleiding ontwikkelt u de vaardigheden om burgers te helpen op het gebied van (bijzondere) bijstand, participatieverplichtingen, (aangepast) wonen, welzijn en zorg. Maar ook burgers die informatie nodig hebben over bijvoorbeeld leerlingenvervoer en jeugdzorg kunnen bij u terecht. Kortom: met deze opleiding doet u concrete kennis op die u direct kunt toepassen.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen een frontoffice/KCC en heeft een dienstverlenende functie. U bent het visitekaartje van de gemeente en het eerste aanspreekpunt voor de burger.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Na afloop van deze opleiding kunt u diverse vragen beantwoorden van burgers over het sociaal domein. U kunt uw klanten goed adviseren, begeleiden en ondersteunen.

De opleiding hanteert een didactische methodiek, die een zelfstandige werkhouding verwacht waarbij de deelnemer zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkelproces. Er wordt een actieve werkhouding verwacht tijdens de bijeenkomsten. Een ervaren docent begeleidt u in uw ontwikkeling.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

Deze opleiding behandelt de volgende onderwerpen:

  • Signaleren en analyseren van ontwikkelingen in het sociaal domein
  • Wet en regelgeving, achtergronden en relaties met:- Participatiewet- Wmo- Jeugdzorg
  • Relatie tussen gemeente en externe aanbieders van zorg
  • Inkopen van zorg
  • Samenwerken
  • Overheidsparticipatie
  • Procesbegeleider met inwoners en organisaties

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als u deze met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Sociaal Domein en Ontwikkelingen’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie onderstaande toelichting).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren