banner

Sociaal Domein

Kies uw opleiding per vakgebied

Populaire opleidingen in dit vakgebied

Vaardigheden voor de Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

6 dagen (Vak)opleiding

Er is volop beweging in het sociaal domein. Het draait allemaal om participatie en zelfredzaamheid. Vanaf 2016 zijn gemeenten onderweg en druk bezig met transitie van het sociaal domein. Dit brengt veel aanpassingen met zich mee in het beleid en in de verschillende systemen. Het leidt tot een andere manier van werken, gericht op het leveren van maatwerk en aansluitend op de lokale situatie. Om een samenhangend ondersteuningsaanbod op het gebied van Wmo, jeugdzorg, Werk en Inkomen en onderwijs aan te bieden moeten gemeenten meer gaan netwerken, samenwerken en verbinden. Maar ook regie voeren en houden, zowel intern, met ketenpartijen als regionaal.

Als functie-adviseur, beleidsadviseur, consulent of gemeentelijke medewerker is het van belang dat u over deze competenties beschikt. Bestuursacademie Nederland kan u daarbij een grote dienst bewijzen met een opleiding op het gebied van het sociaal domein.

Uw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland is een praktijkopleider. Dat betekent dat uw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen Sociaal Domein. U gaat aan de slag met opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk. Ook krijgt u les van docenten die veel praktijkervaring meebrengen. Zij weten waarmee u in uw werk te maken heeft. Daarom kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien kunt u ervaringen uitwisselen met uw medecursisten. Zij komen uit dezelfde werkomgeving als u en hierdoor kunt u van elkaar leren. Zo heeft u optimaal rendement van een training of opleiding binnen het sociaal domein van Bestuursacademie Nederland.

Ook maatwerk mogelijk

Voor een training of opleiding Sociaal Domein van Bestuursacademie Nederland kunt u op verschillende locaties terecht. Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Dat biedt ook mogelijkheden. Als u dat wilt, verzorgen wij voor u een maatwerkversie van een van de open trainingen of opleidingen uit ons aanbod. Ook kunnen we een programma ontwikkelen dat exact op uw organisatie is afgestemd. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Vraag gratis aan

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren