Actualiteitendag Omgevingsrecht

In korte tijd alle ontwikkelingen in beeld

In korte tijd alle ontwikkelingen in beeld
Actualiteitendag
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De wereld van het omgevingsrecht is volop in beweging. De transitie op basis van de Omgevingswet heeft veel gevolgen voor het huidige stelsel. Heeft u behoefte aan een update van recente ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht? Dan is deze actualiteitendag een goede investering!

Uw resultaat

In één dag wordt u volledig bijgepraat op alle actuele onderwerpen die voor het opstellen van besluiten en plannen in het omgevingsrecht van belang zijn.

Doelgroep

U bent (beleids)medewerker Ruimtelijke Ordening, Bouwzaken, Algemeen Juridische Zaken of u heeft in uw werk met regelmaat te maken met het ruimtelijk beleid. Ook als u bij een corporatie, projectontwikkelaar of adviesbureau werkt, is deze actualiteitendag geschikt voor u.

Aanpak

De dag biedt een gevarieerd en afwisselend programma, waarbij u kennis en ervaring door middel van diverse vormen uitwisselt. Deze dag is bedoeld om u inzicht te geven in de ontwikkelingen op het gebied van omgevingsrecht en wat deze betekenen voor uw beleid. Vanuit de inhoud en ervaring wordt gewerkt aan verbreding van inzicht en vergroting van kennis.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen deze dag aan bod in het programma:

  • Hoofdlijnen van de Omgevingswet
  • Aanstaande veranderingen van de huidige wet- en regelgeving
  • Recente jurisprudentie over ruimtelijke besluiten, waaronder de ladder van duurzame verstedelijking en de voorwaardelijke verplichting
  • Actualiteiten Algemene wet bestuursrecht in relatie tot het omgevingsrecht
  • Actualiteiten Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Besluit omgevingsrecht
  • Actualiteiten ruimtelijke ordening, waaronder de planschaderegeling

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Actualiteitendag Omgevingsrecht’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren