Opleidingsgids aanvragen Compleet overzicht van opleidingen en trainingen voor de overheid
 Op MBO, HBO en Master niveau
 Zowel praktijkgericht als erkend/geaccrediteerd
 Locaties door heel Nederland
 Docenten uit de praktijk


Vul hier uw persoonlijke gegevens in. Velden met een * zijn verplicht.

 
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens

Om u beter te kunnen adviseren kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van Bestuursacademie Nederland is van toepassing op dit formulier.

Lokale Politiek en Bestuur

Lokale Politiek en Bestuur

Voorheen speelden overheidsinstanties een bepalende en burgers een passieve, afwachtende rol. Die tijd ligt achter ons. Burgers nemen meer vaker initiatief en mogen erop rekenen dat ze...

Lees meer

Voorheen speelden overheidsinstanties een bepalende en burgers een passieve, afwachtende rol. Die tijd ligt achter ons. Burgers nemen meer vaker initiatief en mogen erop rekenen dat ze...

Lees meer

Voorheen speelden overheidsinstanties een bepalende en burgers een passieve, afwachtende rol. Die tijd ligt achter ons. Burgers nemen meer vaker initiatief en mogen erop rekenen dat ze...

Lees meer

Lokale Politiek en Bestuur: 5 opleidingen

Filters

Filter
Variant
Toon alle varianten

HBO niveau (1) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

(Vak)opleiding (3) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de praktijk. U kunt direct aan de slag met wat u leert.

Training (1) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Voorheen speelden overheidsinstanties een bepalende en burgers een passieve, afwachtende rol. Die tijd ligt achter ons. Burgers nemen meer vaker initiatief en mogen erop rekenen dat ze daarbij vanuit het openbaar bestuur worden ondersteund en gefaciliteerd. Daarmee verandert de relatie tussen burger en overheid. Naast de samenwerking met burgers moeten gemeenten ook meer met elkaar en met bijvoorbeeld zorginstellingen samenwerken. Wat ook verandert, is het politieke landschap. Nieuwe (lokale) partijen steken de kop op. Sommige blijven op de achtergrond, andere nemen zitting in een college of gemeenteraad. Er ontstaat een versnippering met een grote verscheidenheid aan standpunten, meningen en belangen.

Bent of wordt u actief op lokaal bestuurlijk niveau? Dan is het van groot belang dat u van de verschuivingen en hun consequenties op de hoogte bent en actuele kennis in huis hebt. Die kennis kunt u opdoen tijdens verschillende trainingen en opleidingen van Bestuursacademie Nederland op het gebied van lokale politiek en bestuur.

Uw praktijk centraal

In alle opleidingen op het gebied van lokale politiek en bestuur van Bestuursacademie Nederland gaan we uit van uw praktijk. Niet voor niets werken we uitsluitend samen met docenten die zelf uit het werkveld van lokale politiek en bestuur komen. Zij weten exact wat er in uw vakgebied speelt en waar u tegenaan loopt. Ook de opdrachten komen rechtstreeks uit de praktijk. Zo komt u meteen tot de kern. Maar u kunt ook veel leren van uw medestudenten; zij komen immers uit dezelfde werkomgeving. Zo levert uw training of opleiding Lokale Politiek en Bestuur het meeste rendement op.

Ook maatwerk mogelijk

Bestuursacademie Nederland biedt op verschillende plekken in Nederland een groot aantal trainingen en opleidingen Lokale Politiek en Bestuur. Wilt u meerdere medewerkers dezelfde training of opleiding laten volgen op een locatie naar eigen keuze? Dan is een maatwerktraject misschien interessant voor u. Wij kunnen uit onze open trainingen en opleidingen een maatwerkversie destilleren, maar ook een programma ontwikkelen dat volledig is afgestemd op uw organisatie. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.