Politieke Antenne

Verhoog je politiek-bestuurlijke sensitiviteit

1e startmoment

13-08-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werken bij de overheid betekent opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving. Om in dit krachtenveld resultaten te kunnen behalen is het noodzakelijk dat je inzicht hebt in het spel dat gespeeld wordt. Dat inzicht krijg je in de boeiende training Politieke Antenne. Je verdiept je in de betekenis van werken in een politieke omgeving en ontwikkelt je politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zo leer je hoe je in het spanningsveld van belangen, dilemma’s en vraagstukken de juiste keuzen maakt.

Jouw resultaat

Je kunt de politiek-bestuurlijke omgeving analyseren en weet wat de invloed van politiek en bestuur is op je werk. Daarnaast heb je zicht op de belangen van de verschillende partijen en weet je waarop de verschillende belangen van invloed zijn in het optreden van deze partijen. Je hebt inzicht in je eigen vaardigheden om te opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Doelgroep

Je werkt bij een gemeente, provincie, waterschap of andere overheidsorganisatie. En je wilt je politiek-bestuurlijke sensitiviteit verhogen.

Aanpak

Deze training biedt je praktische inzichten en vaardigheden op het gebied van communicatie, presentatie en beïnvloeding. Tijdens deze praktijkgerichte training oefen je aan de hand van (eigen) casuïstiek met het opereren en reageren in de politiek-bestuurlijke omgeving.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Politieke Antenne

Verhoog je politiek-bestuurlijke sensitiviteit

1e startmoment

13-08-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.