Griffiemedewerker

Uw functioneren als griffiemedewerker professionaliseren

Vakgebied

Griffie

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u griffiemedewerker en wilt u meer inzicht hebben in alle facetten van de griffie? Dan is deze training ideaal voor u. In korte tijd komen alle thema’s die voor uw werk van belang zijn voorbij. Denk daarbij aan de Gemeentewet, de raadsvergadering en de planning-en-controlcyclus. Uiteraard komt ook uw eigen rol uitgebreid aan bod. Deelnemen aan deze training geeft u de mogelijkheid zowel uw kennis als vaardigheden op griffiegebied te ontwikkelen. Een intensieve training die u beslist als een verrijking zult ervaren.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u inzicht gekregen in de praktische werkzaamheden van de griffie. U kent de Gemeentewet en kunt elementen van deze wet toepassen in de praktijk. Ook heeft u inzicht in de rol en omgeving van de griffie, de planning-en-controlcyclus en de rol van de Rekenkamer. Daarnaast weet u op welke wijze raadsvergaderingen worden georganiseerd en weet u welke rol, taken en verantwoordelijkheden de griffie hierbij speelt. U heeft bovendien inzicht in de momenten waarop raadsleden invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de overheidsorganisatie. U kent de regels van het debat en heeft inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Doelgroep

U bent griffiemedewerker.

Aanpak

In deze training verdiept u zich in de diverse aspecten waar u als griffiemedewerker mee te maken heeft. Niet alleen doet u juridische (Gemeentewet) en financiële (planning en control) kennis op, er wordt ook een koppeling gemaakt naar de rol van de griffie. Daarnaast komt de raadsvergadering aan bod: welke instrumenten zijn er, welke rol speelt de griffie, maar ook: hoe voelt het nu om zelf aan een raadsvergadering deel te nemen? In deze training vindt u een plezierige mix van werkmethoden, gericht op uw specifieke wensen en leerdoelen.

Het programma is opgesteld met input van een groot aantal griffiers, zodat het optimaal aansluit bij de eisen die momenteel aan griffiemedewerkers worden gesteld. Bovendien zijn de trainers mensen uit de griffiepraktijk zelf, met een ruime didactische ervaring, zodat aansluiting bij de leerdoelen en leerwensen gegarandeerd is.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Gemeentewet
 • Gemeente en gemeenteraad
 • Planning-en-controlcyclus
 • Ondersteunen van de raad
 • Instrumenten van de raad
 • De raadsvergadering
 • Debatteren
 • De omgeving van de raad
 • Vergadermodellen

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Griffiemedewerker’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 8 dagen.

 • 26 september, 10, 31 oktober, 14, 28 november, 12 december 2019, 9 en 23 januari 2020
 • 8, 22 november, 6, 20 december 2019, 10, 24 januari, 14 februari en 6 maart 2020
 • 12, 26 maart, 9, 23 april, 14, 28 mei, 11 en 25 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 3.529,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 200,-
Locatiekosten
€ 236,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.065,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Griffiemedewerker

Uw functioneren als griffiemedewerker professionaliseren

Vakgebied

Griffie

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.