Medewerker Kabinetszaken

Professionaliseer je kennis en vaardigheden als kabinetsmedewerker

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

6 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je medewerker Kabinetszaken? Dan heb je een divers takenpakket. Het gaat daarbij niet alleen om het begeleiden van de aanvraag van koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen. De ontvangst van belangrijke gasten, het meewerken aan een speech van de burgemeester of het fungeren als vraagbaak behoren ook tot je dagelijks werk. Met deze training professionaliseer je je verder in je rol als kabinetsmedewerker.

Jouw resultaat

Na afloop van de training Medewerker Kabinetszaken kun je zelfstandig de primaire protocollaire kabinetstaken uitvoeren. Je kent de elementen van een goede speech en weet waar je rekening mee moet houden om de boodschap bij de doelgroep te laten beklijven. Je hebt zicht op de voorschriften en etiquetteregels waarmee je in uiteenlopende situaties rekening moet houden. Ook weet je op welke wijze voorstellen voor koninklijke onderscheidingen behandeld, toegekend en uitgereikt moeten worden.

Doelgroep

Je ondersteunt en adviseert je burgemeester. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

De training kent een interactieve opzet. Een actieve houding is hiervoor noodzakelijk. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en worden gerelateerd aan je eigen praktijksituatie. Tijdens de bijeenkomsten wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. Dit heeft een zeer positief effect op je leerproces.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Medewerker Kabinetszaken

Professionaliseer je kennis en vaardigheden als kabinetsmedewerker

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

6 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.