Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties

1e startmoment

07-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om je staande te kunnen houden in een politiek-bestuurlijke omgeving moet je het krachtenveld kennen om dat vervolgens te kunnen beïnvloeden. Deze training biedt je de benodigde vaardigheden en technieken om sneller en effectiever invloed uit te oefenen in politiek-bestuurlijke situaties. Zo leer je meer over de politieke omgeving en hoe je daar je doel kunt bereiken. Je past beïnvloedingsstijlen toe en ontwikkelt effectieve gesprekstechnieken. Hierdoor opereer je optimaal in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Jouw resultaat

In deze training werk je aan twee belangrijke resultaten die elkaar versterken. Ten eerste krijg je sneller inzicht in politiek-bestuurlijke situaties, waardoor je je gedrag en optreden beter kunt aanpassen. Ten tweede ontwikkel je vaardigheden om in elke situatie sneller en effectiever invloed uit te oefenen.

Doelgroep

Je bent een beleidsmedewerker, -adviseur of een medewerker bij een lokale overheid of bij de Rijksoverheid.

Aanpak

Je gaat in deze training op zeer afwisselende wijze aan de slag met het thema politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zo krijg je tijdens de bijeenkomsten praktijkopdrachten, groepsopdrachten, voer je discussies en speel je rollenspelen. Tijdens de bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met de aspecten van stakeholder-/krachtenveldanalyses, het bepalen en vasthouden van een koers, de verbale en non-verbale communicatie, effectieve gesprekstechnieken, verschillende invloedstijlen en een effectieve aanpak van situaties. De verscheidenheid in de samenstelling van de trainingsgroep draagt bij aan de discussie, de kwaliteit van de oefeningen en de feedback. Dit wordt in reacties van deelnemers zonder uitzondering als een van de belangrijkste punten van deze training genoemd.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties

1e startmoment

07-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.