Beleidsondersteuner

Vertrouwd raken met beleidsontwikkeling en -uitvoering

1e startmoment

10-05-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid bij een overheid is een complex proces. Als (aankomend) beleidsondersteuner wil je beleidsadviseurs effectief assisteren in dit proces. In deze training doe je basiskennis op over hoe beleidsprocessen in elkaar zitten en hoe deze passen binnen overheidsorganisaties met hun specifieke processen. Ook leer je welke invloed de politiek-bestuurlijke omgeving hierop heeft. Daarnaast verdiep je je in de competenties die van belang zijn om beleidsprocessen te ondersteunen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je vertrouwd met de belangrijkste begrippen en processen van beleidsontwikkeling en -uitvoering, zoals probleemanalyse, besluitvorming en inzet van beleidsinstrumenten. Je weet wat beleidsondersteuning inhoudt en beschikt over handvatten om invulling te geven aan de functie van beleidsondersteuner. Bewust van de rol waarin je werkzaam bent, heb je diverse competenties ontwikkeld, zoals organiseren en plannen, klantgerichtheid, analyseren van problemen, luister- en gespreksvaardigheden.

Aanpak

Het interactieve programma van deze training biedt een combinatie van kennisoverdracht, oefening, uitwisseling van ervaring, reflectie en discussie. Tussen de trainingsdagen door werk je aan praktische opdrachten in je eigen organisatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent (aankomend) beleidsondersteuner binnen de lokale overheid. Om je functie goed te kunnen vervullen wil je tijdens een doelgerichte training de benodigde kennis opdoen en beleidsvaardigheden ontwikkelen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Mogelijke taken en rollen van de ­beleidsondersteuner
  • Het gemeentebestuur in de vorm van gemeenteraad, raadscommissies, college van B en W, de portefeuille­houder(s)
  • Het beleidsproces, beleidsplannen en interactieve beleidsvorming
  • Informatiebronnen
  • Processen in de organisatie (planning en control, gemeentefinanciën, budgetbeheer)
  • Organiseren en (bege)leiden van ­bijeenkomsten
  • Competenties van een beleids­ondersteuner
  • Organisatievormen en processen
  • Bewaking projecten
  • Politieke antenne

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Beleidsondersteuner’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training Beleidsondersteuner duurt 4 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 1.629,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.927,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.629,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.927,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Beleidsondersteuner

Vertrouwd raken met beleidsontwikkeling en -uitvoering

1e startmoment

10-05-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.