Startend Griffier

Basisopleiding over alle aspecten van het griffiersvak

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als griffier zit je dagelijks in het krachtenveld tussen politiek, bestuur en ambtelijke organisatie. Tijdens raadvergaderingen werk jij als secretaris. Daarnaast vertegenwoordig je de raad in gesprekken met de burgemeester en de gemeentesecretaris. Ook de verbinding van de raad met de samenleving maakt daardoor deel uit van je werk. Tijdens deze opleiding wordt vanuit diverse invalshoeken de koppeling gemaakt naar die dagelijkse praktijk van de griffier. Zo ontwikkel je je tot strategisch adviseur en raadgever voor de raad en de raadsleden. Met deze opleiding leg je dan ook een stevige basis voor het mooie vak van griffier.

Jouw resultaat

Je hebt de verschillende kanten van het griffiersvak leren kennen. Je hebt je ontwikkeld op juridisch, procesmatig en persoonlijk vlak.

Doelgroep

Je hebt ruime ervaring met het politiek-bestuurlijke proces doordat je een ervaren commissiegriffier en/of raadsadviseur bent. Ook voor een startend griffier bij een gemeente of provincie is deze opleiding een goede keuze.

Aanpak

Je verdiept je in de verschillende invalshoeken die bij de functie van griffier horen. Zo krijg je een integraal beeld van de invulling van de werkzaamheden. Thema's als de juridische omgeving van de griffie, stakeholders, raadscommunicatie en integriteit komen aan bod. Je bouwt daarnaast aan een netwerk dat je kan helpen bij het succesvol vervullen van de functie van griffier.

Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je verder studeren naar de Professional Master Griffier, waarbij je vrijstelling krijgt voor de gelijkwaardige onderdelen.

Vooropleiding

Je hebt ruime ervaring in het werken op de griffie of bent net gestart als griffier. Als je de opleiding Commissiegriffier al hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor de modules Juridische basis voor de griffie en Het politiek-bestuurlijke samenspel.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Startend Griffier

Basisopleiding over alle aspecten van het griffiersvak

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.