Koninklijke Onderscheidingen

Procedure en protocol in de praktijk

1e startmoment

09-12-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je weten hoe je een voorstel voor een koninklijke onderscheiding moet behandelen? In deze training komen alle stappen in de procedure aan de orde: van het eerste contact met een voorsteller tot en met de uitreiking van de onderscheiding. Je beschikt hiermee over voldoende basis om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Ook als je al wat ervaring hebt, is deze training een prima manier om je kennis te verdiepen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training heb je inzicht in het decoratiestelsel en de procedure van de voordracht. Je weet wat je kunt doen om tot een goed onderbouwd voorstel te komen en welke documenten aan het dossier moeten worden toegevoegd (zoals justitiële informatie en informatie uit het politieregister). Je kunt de daarin opgenomen informatie beoordelen en je hebt aandacht voor de omgang met vertrouwelijke informatie. Zo beoordeel je welke gelegenheid in aanmerking komt voor de uitreiking van de onderscheiding. Bovendien weet je hoe je het advies schrijft van de burgemeester aan de commissaris van de Koning en hoe je het advies overtuigend opstelt.

Doelgroep

Je ondersteunt en adviseert je burgemeester. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

Er is tijdens de training veel aandacht voor individuele vragen. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan je eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Koninklijke Onderscheidingen

Procedure en protocol in de praktijk

1e startmoment

09-12-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.