Bestuurskunde

Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur

1e startmoment

15-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Op welke wijze functioneert het openbaar bestuur? Waarin verschillen overheidsorganisaties van organisaties en instellingen buiten de overheid? Welke organisatorische, politieke, beleidsmatige en financiële aspecten spelen een rol binnen de overheid? En in hoeverre beïnvloeden deze aspecten het overheidsoptreden? In de opleiding Bestuurskunde krijg je antwoord op deze vragen.

Jouw resultaat

Na deze opleiding ben je op de hoogte van de werking en inrichting van overheidsorganisaties. Je weet hoe de beleidscyclus werkt en bent bekend met enkele juridische aspecten van openbaar bestuur. Daarmee beschik je over een goede basis voor een verdere carrière binnen de overheid en bestuurskunde.

Doelgroep

Je wilt inzicht krijgen in de kern van bestuurskunde. Je wilt inzicht krijgen in de politieke, organisatorische, beleidsmatige en financiële aspecten binnen de overheid.

Aanpak

Tijdens deze opleiding krijg je een inleiding in bestuurskunde. Zo krijg je inzicht in belangrijke begrippen als het politieke proces, beleidsnetwerken en governance. Er is aandacht voor de organisatie van het openbaar bestuur, de staatskundige inrichting en voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Ook krijg je inzicht in het beleidsproces en de wijze waarop beleid tot stand komt.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Bestuurskunde

Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur

1e startmoment

15-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.