Commissiegriffier

Combineer je kennis en vaardigheden als commissiegriffier

1e startmoment

09-02-2022

Niveau

Training

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als commissiegriffier heb je een breed takenpakket. Je ondersteunt de raad in haar volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende taak, bent sparringpartner voor de griffier, geeft inhoudelijke en procesmatige adviezen en voert procesregie. Een breed takenpakket dat dan ook om een stevige opleiding vraagt. In de opleiding Commissiegriffier werk je praktijkgericht aan deze kennis en vaardigheden.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding Commissiegriffier heb je meer inzicht gekregen in je persoonlijke drijfveren, je adviesvaardigheden zijn vergroot en je kunt verschillende interventiemethodieken toepassen. Je kunt raads- en commissieleden adviseren en coachen en diverse participatievormen toepassen. Je hebt inzicht in bestuurlijke vernieuwing en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Daarnaast heb je de noodzakelijke juridische basiskennis opgedaan en ben je bekend met de rollen van de raad en het functioneren van raad en college.

Doelgroep

Je bent commissiegriffier of raadsadviseur. Deze opleiding is ook geschikt voor ervaren griffiemedewerkers.

Aanpak

Wij bieden een gevarieerd en afwisselend programma met diverse werkvormen. Vanuit de inhoud en de ervaring met de griffiepraktijk wordt gewerkt aan verbreding van inzicht en vergroting van kennis. Bij de start van de opleiding maak je kennis met elkaar via Profile Dynamics®. Hierdoor krijg je inzicht in je persoonlijke drijfveren en de aspecten van je werk waar je energie van krijgt en wat energie kost.

Wil je na het succesvol afronden van deze opleiding doorstuderen naar griffier? Dan krijg je vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de opleiding Startend Griffier.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Commissiegriffier

Combineer je kennis en vaardigheden als commissiegriffier

1e startmoment

09-02-2022

Niveau

Training

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.