Van Beleid naar Maatschappelijk Effect

Succesvol implementeren van vastgesteld beleid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het opstellen en vaststellen van beleid vraagt veel energie en tijd. De daaropvolgende fase, het implementeren, krijgt vaak minder aandacht. Terwijl dit de fase is waarin de effecten van het opgestelde beleid daadwerkelijk behaald moeten worden. Daarom helpt de training Van Beleid naar Maatschappelijk Effect je om het door jou opgestelde beleid succesvol te implementeren in de praktijk. Je richt je daarbij onder meer op het samenwerken in de keten, nudging en het omgaan met weerstand. Wil je meer weten over een adequate en resultaatgerichte implementatie van beleid? Dan is deze training iets voor jou.

Jouw resultaat

Na afloop van deze zeer praktijkgerichte training heb je diepgaande kennis van de talrijke facetten waarmee je als beleidsmedewerker te maken hebt of krijgt bij de implementatie van beleid. Daarnaast kun je de implementatie van beleid in relatie brengen tot andere fases in de beleidscyclus. Daarnaast leer je om ook in je voorstellen en ideeën rekening te houden met de politieke, bestuurlijke en organisatiekundige context. Je zult zien dat je voorstellen en ideeën daardoor in betere aarde vallen en dat de implementatie van beleid waaraan je meewerkt soepeler verloopt.

Doelgroep

Je bent beleidsadviseur of -medewerker binnen de overheid en beschikt over enige ervaring.

Aanpak

Je krijgt zicht op de verschillende netwerken waarmee organisaties te maken hebben en ontdekt wat de kenmerken zijn van succesvolle netwerksamenwerkingsverbanden. Ook leer je professionele en volledige implementatieplannen opstellen en uitvoeren aan de hand van een concreet plan van aanpak. Een belangrijk aspect van de training is de praktijkgerichte aanpak, die als rode draad door het leertraject loopt. Je functioneert zelf als regisseur en speelt een proactieve rol bij het inrichten, maar ook bij het laten slagen van je training.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Van Beleid naar Maatschappelijk Effect

Succesvol implementeren van vastgesteld beleid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.