Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Onderdeel van Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het openbaar bestuur opereert u soms in complexe krachtenvelden. Het analyseren van het dynamische krachtenveld en het inschatten van de interactie met bestuur en politiek zijn essentiële vaardigheden. Wilt u meer weten over macht en invloed in het lokaal bestuur? Over de rol van de volksvertegenwoordiging en de griffier/secretaris? En wilt u zich binnen uw werkomgeving persoonlijk ontwikkelen? Dan is de training Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving zeer geschikt voor u. Bestuursacademie Nederland heeft deze training speciaal opgezet voor ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die een nieuwe stap in hun carrière willen maken. U krijgt een programma aangeboden dat u als heel inspirerend zult ervaren. Bovendien kunt u datgene wat u leert direct in uw eigen werksituatie toepassen.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u kennisgemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het lokaal openbaar bestuur met betrekking tot het thema ‘het krachtenveld in een politiek-bestuurlijke omgeving’. Hierbij verdiept u zich in een aantal actuele theorieën en methodieken ten aanzien van de krachtenveldanalyse en beïnvloedingsstijlen. Zo kunt u situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

U bent op strategisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau.

Aanpak

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. Tevens wordt een Profile Dynamics/Function Dynamics test afgenomen. Hiermee worden uw drijfveren in kaart gebracht. Tijdens de training wordt de uitkomst uitgebreid toegelicht. De training sluit aan bij actuele vraagstukken en onderzoeken over het openbaar bestuur. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze opleiding levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.bestuursacademie.nl.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Invloedstijlen
  • Profile Dynamics® (maakt drijfveren van mensen, teams en organisaties inzichtelijk)
  • Toepassen krachtenveld-, actoren- en contextanalyse
  • Principes en tactieken van ­beïnvloeding
  • Macht en invloed in het openbaar bestuur
  • Omgaan met belangentegenstellingen
  • Beïnvloeden van paradigma’s
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

  • !!GEEN GEGEVENS!!

De training wordt verzorgd in de regio !!GEEN GEGEVENS!!.

Deze training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De eerste trainingsdag heeft een avondprogramma waarbij een hotelovernachting is inbegrepen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.099,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Diner: € 25,50
Hotelovernachting: € 100,-
Profile Dynamics: € 125,-
Hotel-, locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.099,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Diner: € 25,50
Hotelovernachting: € 100,-
Profile Dynamics: € 125,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Het Krachtenveld in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Onderdeel van Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.