Trainingsprogramma De Professionele Adviseur

Doelgericht werken aan je ontwikkeling als adviseur

1e startmoment

16-11-2021

Niveau

Training

Duur

8 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uitgroeien tot een professionele adviseur bij de overheid? Die snapt hoe het adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving in zijn werk gaat? En hoe je het beste resultaat uit je projecten haalt? In dit trainingsprogramma ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te adviseren in een publieke omgeving. Je leert onder meer hoe je de effectiviteit van je adviezen vergroot door rekening te houden met belangentegenstellingen. Na afloop kun je niet alleen een inhoudelijk verantwoord maar ook in politiek-bestuurlijk gevoelige situaties effectief advies geven.

Jouw resultaat

Na afloop van het programma kun je de aanpak van projecten binnen je overheidsorganisatie stroomlijnen. Je weet wat de begrippen plannen, faseren, beheersen en beslissen inhouden en weet hoe je deze kunt toepassen. Ook beschik je over meer inzicht in de gang van zaken bij de gemeente. Je weet welke politieke verhoudingen een rol spelen in de organisatie en wat je positie als medewerker is. Ook heb je inzicht in verschillende adviesstijlen en kun je invloed op je omgeving uitoefenen.

Doelgroep

Je werkt bij een gemeente en wilt je adviesvaardigheden verder professionaliseren.

Aanpak

De trainingsdagen zijn zeer interactief en gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Daarom start de training met een online intake, waarin je je leerwensen en ontwikkeldoelen aangeeft. De trainers nemen dit mee bij de voorbereiding van het programma en geven je hier gericht feedback op.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Projectmatig Werken binnen de Overheid leer je meer over het plannen en organiseren van projecten en hoe je dit in de praktijk toepast. Tijdens de training Effectief adviseren in de publieke sector oefen je veel met praktijksituaties en ontwikkel je verschillende adviesstijlen. In de training Hoe Werkt de Gemeente nemen wij je mee in de wereld van de gemeentelijke organisatie. Zo krijg je meer inzicht in de gang van zaken.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma De Professionele Adviseur

Doelgericht werken aan je ontwikkeling als adviseur

1e startmoment

16-11-2021

Niveau

Training

Duur

8 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.