Communicatie en Presentatie

Communicatie en Presentatie

Je doelen sneller en effectiever bereiken met behulp van goede communicatie? Bekijk ons aanbod met trainingen en opleidingen over communicatie en presentatie....

Lees meer

Je doelen sneller en effectiever bereiken met behulp van goede communicatie? Bekijk ons aanbod met trainingen en opleidingen over communicatie en presentatie....

Lees meer

Je doelen sneller en effectiever bereiken met behulp van goede communicatie? Bekijk ons aanbod met trainingen en opleidingen over communicatie en presentatie....

Lees meer

Communicatie en Presentatie: 21 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO niveau (3)

Training (18)

Je doelen sneller en effectiever bereiken met behulp van goede communicatie? Bekijk ons aanbod met trainingen en opleidingen over communicatie en presentatie.
 

Het belang van communicatie voor de overheid

Communicatie is een vak. Zeker binnen de overheid. Als overheidsprofessional communiceer je met burgers, bedrijven en ketenpartners en heb je te maken met crisiscommunicatie, woordvoering en persvoorlichting. Je krijgt vragen en klachten binnen en zult dan vaak ingewikkelde vakjargon en wet- en regelgeving helder moeten overbrengen op je gesprekspartner. Vlot en juist communiceren is belangrijk om:

  • Burgers te helpen
  • Zorgen te ontnemen
  • Relaties op te bouwen
 

Je doelen bereiken met goede communicatie en presentatie

Met goede en heldere communicatie bereik je meer. Door je boodschap duidelijk over te brengen, vertrouwen te creëren en een relatie op te bouwen met je gesprekspartners, zul je hen beter meekrijgen in jouw zienswijze en plannen. Dat helpt je om je doelen te bereiken.
 

Communicatie- en presentatievaardigheden ontwikkelen

Wil jij meteen tot de kern komen met je verhalen? Wil je werken aan je lichaamstaal en een zelfverzekerde houding, zodat je je boodschap kracht kunt bijzetten? Vind je het soms lastig om anderen feedback te geven en wil je graag leren hoe je dat het beste kunt aanpakken? Samengevat: wil jij jouw communicatie- en presentatievaardigheden verder ontwikkelen om de doelen te bereiken die je voor ogen hebt? Bekijk dan ons aanbod met opleidingen en trainingen over communicatie en presentatie.
 

Een Masterclass, HBO-programma of training?

We bieden praktijkgerichte programma’s aan op verschillende niveaus, maar wat is dan het verschil?
 

Training

Een training duurt vaak 1 dag of enkele dagen. Tijdens de training werk je heel gericht aan je vaardigheden. Vooraf vul je een intakeformulier in waarin je aangeeft waar je goed in bent en wat juist je leerpunten zijn. De trainer gebruikt deze input om de lessen voor te bereiden. Tijdens de lessen zullen jullie veel oefenen, zodat je je nieuwe vaardigheden direct leert toepassen.
 

HBO-programma

Een programma op HBO-niveau duurt meestal een paar maanden tot 1 jaar. Hierdoor is het lesprogramma ook wat breder. Je doet uitgebreide kennis op en zet deze kennis om in praktische vaardigheden. Dat doe je met behulp van praktijkgerichte opdrachten en oefeningen, waarmee je de lesstof direct leert toepassen in je eigen werkomgeving.
 

Masterclass

Ben je hoger opgeleid en wil je op Masterniveau je kennis en inzichten verbreden? Dan is een Masterclass iets voor jou. Een Masterclass biedt je de kans om je op hoog niveau te specialiseren in een specifiek onderwerp.
 
We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om binnen ons brede aanbod een opleiding of training te kiezen die het beste bij jou past. Bel naar 035 - 7 604 850 of mail naar info@bestuursacademie.nl en ontvang een gepast advies van een van onze opleidingsadviseurs.
 

Een incompany- of maatwerktraject

Zie je verbeterpunten binnen jouw organisatie op het gebied van communicatie en presentatie? En spreekt een van onze opleidingen of trainingen je aan? Dan is het ook mogelijk om deze opleiding of training te verzorgen bij jou op locatie. Het programma kun je laten aanpassen aan de wensen en behoeften van je medewerkers. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 604 850 of incompany@bestuursacademie.nl.

Ontwikkel je eigen growth mindset
Blijven leren is de sleutel tot succes. In de praktijk biedt elke dag je nieuwe leermomenten. Als je die momenten aangrijpt, haal je het maximale uit jezelf. Je hebt er alleen wel een growth mindset voor nodig. Deze ontwikkel je nu gratis in een cursus via Online Academy.