Kostenoverzicht aanvragen

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Effectief Adviseren in de Publieke Sector

Onderdeel van diverse opleidingen in het sociaal en ruimtelijk domein

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als professional ben je sterk betrokken bij maatschappelijke opgaven. Je hebt ook duidelijke ideeën over hoe het in de maatschappij beter kan. Deskundigheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn zeker belangrijk. Maar het is niet genoeg om effectief te zijn als adviseur. Een effectief adviseur weet draagvlak te creëren en kan anderen ervan overtuigen adviezen op te volgen. Dit vraagt de nodige vaardigheden: communicatieve vaardigheden om het vertrouwen te krijgen van anderen, creatieve vaardigheden om te helpen zoeken naar oplossingen en met strategische vaardigheden kan de adviseur gericht werken aan de acceptatie van het advies. De opleiding Effectief Adviseren in de Publieke Sector helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om adviezen effectief over te brengen. Je kent je rol en positie, weet wat er van een goede adviseur verwacht wordt en bent in staat je adviesstijl aan te passen aan je gesprekspartner. Hierdoor ben je succesvoller in het adviseren van je bestuur.

Doelgroep

Je bent werkzaam als functionaris in een (overheids)organisatie en wilt je adviesvaardigheden op HBO-niveau ontwikkelen.

Aanpak

In deze boeiende opleiding ontwikkel je de vaardigheden om succesvol te adviseren. Daarnaast leer je hoe je de effectiviteit van je adviezen vergroot door rekening te houden met de belangen van anderen. Ook maak je jezelf technieken eigen om je advies nog overtuigender over te brengen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht waar je je adviesvaardigheden in praktijk brengt en een reflectie opneemt over je eigen werkomgeving. Als je deze opdracht met goed gevolg afrondt, ontvang je het diploma ‘Effectief Adviseren in de Publieke Sector’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Profile Dynamics®
 • Wat is een goede adviseur?
 • Fases van het adviesproces
 • Contracteren: opdrachtnemerschap en opdrachtgeverschap
 • Advies- en/of veranderstrategieën
 • Beïnvloeden zonder macht
 • Politieke antenne
 • Regie houden; relatie vakinhoud en politiek
 • Krachtenveldanalyse
 • Beïnvloeden, sturen en samenwerken
 • Competentieontwikkeling
 • Omgaan met belangen
 • Persoonlijke effectiviteit en advies­vaardigheden
 • Veranderende participatie
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De opleiding duurt 2 maanden. Deze dagopleiding heeft 3 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.489,-
Studiemateriaal
€ 60,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Profile Dynamics
€ 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.122,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Effectief Adviseren in de Publieke Sector

Onderdeel van diverse opleidingen in het sociaal en ruimtelijk domein

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.