Conflicthantering

Conflicthantering

Wil je als overheidsprofessional leren hoe je beter met conflicten kunt omgaan? Bekijk ons ruime aanbod met opleidingen en trainingen over conflicthantering....

Lees meer

Wil je als overheidsprofessional leren hoe je beter met conflicten kunt omgaan? Bekijk ons ruime aanbod met opleidingen en trainingen over conflicthantering....

Lees meer

Wil je als overheidsprofessional leren hoe je beter met conflicten kunt omgaan? Bekijk ons ruime aanbod met opleidingen en trainingen over conflicthantering....

Lees meer

Conflicthantering: 5 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO niveau (1)

MBO niveau (1)

Training (3)

Wil je als overheidsprofessional leren hoe je beter met conflicten kunt omgaan? Bekijk ons ruime aanbod met opleidingen en trainingen over conflicthantering.
 

Aanleiding tot conflicten binnen de overheid

Als overheidsprofessional werk je continu samen met burgers, bedrijven en andere afdelingen, overheidsorganisaties en belangenorganisaties. Binnen deze samenwerkingen spelen veel verschillende belangen. Als je de belangen van een andere partij uit het oog verliest, dan leidt dat soms tot een conflict.
 

Een conflict vermijden of hanteren

Het begrip ‘conflict’ associëren we al snel met iets negatiefs, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Een conflict kan ook een duwtje in de rug zijn om tot creatieve oplossingen en innovatie te komen. Daarom hoef je conflictsituaties niet per se uit de weg te gaan, als je maar zorgt dat het niet uit de hand loopt.

Maar hoe bepaal je of je een conflict beter kunt vermijden of juist hanteren? Als het onderwerp niet belangrijk is, het onmogelijk is om je doel te bereiken of als de kosten niet opwegen tegen de baten, dan is het vaak slim om een conflict te vermijden. Gaat het om een belangrijke kwesties en een relatie die voor beide partijen van groot belang is? Onderneem dan stappen en los het conflict op: 

  • Luister naar de ander
  • Leg de belangen naast elkaar 
  • Kom samen tot een oplossing en heldere afspraken

Sluit zo nodig compromissen voor het belang van alle partijen. En blijf vooral ook daarna met elkaar in gesprek.
 

Onze opleidingen en trainingen over het hanteren van conflicten

Zie jij nog ontwikkelpunten op het gebied van conflicthantering binnen jouw organisatie? Wij hebben een breed aanbod met opleidingen en trainingen waarin je kunt leren hoe je omgaat met conflicten en verschillende belangen. Hoe herken je signalen van een opkomend conflict en hoe anticipeer je hierop? Wanneer schakel je een bemiddelaar in? En hoe zorg je voor een positief resultaat voor alle partijen? Ook bieden we een speciale training aan voor medewerkers in de publieke sector, die steeds vaker geconfronteerd worden met grof taalgebruik of agressief gedrag.

Heb je een specifieke leervraag en wil je graag advies over de opleiding of training die hier het beste op aansluit? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.
 

Studeren bij de Bestuursacademie

Al meer dan 50 jaar zijn wij dé opleider voor de overheid. Dankzij ons brede netwerk weten we precies wat er binnen de overheid en in de maatschappij speelt en wat jij als overheidsprofessional nodig hebt om hiermee om te gaan. Bovendien bekleden onze docenten zelf ook overheidsfuncties. Met voorbeelden uit de praktijk kunnen zij de lesstof heel herkenbaar uitleggen. Met praktijkgerichte opdrachten leer je de lesstof toepassen in je eigen werkomgeving. Daardoor heb je vanaf de start van de bijeenkomsten direct profijt van je opleiding of training.

Ontwikkel je eigen growth mindset
Blijven leren is de sleutel tot succes. In de praktijk biedt elke dag je nieuwe leermomenten. Als je die momenten aangrijpt, haal je het maximale uit jezelf. Je hebt er alleen wel een growth mindset voor nodig. Deze ontwikkel je nu gratis in een cursus via Online Academy.