banner

Opleidingen Beleid

Masterclass

HBO niveau

(Vak)opleiding

Training

Opleidingen en trainingen

Alle afdelingen van het openbaar bestuur maken beleid. Sommigen noemen het wel de bestaansreden van overheidsorganisaties. Bij het maken van beleid wordt gezocht naar de invulling van de beleidsruimte die wet- en regelgeving biedt. Daarbij vindt een koppeling plaats met de doelstellingen die het bestuur heeft geformuleerd. Beleid moet worden uitgedacht, besproken worden met stakeholders en in adviesvorm aan het bestuur worden voorgelegd. Na de besluitvorming door het bestuur moet het worden geĆÆmplementeerd, gerealiseerd en geĆ«valueerd. Dat vraagt om gedegen kennis. Maar ook om steeds compactere, goed geschreven nota’s. Snel leesbaar, goed onderbouwd met argumenten en voorzien van alternatieve oplossingen.
 
Het Rijk legt steeds meer verantwoordelijkheden op het bordje van de lokale overheden. Juist daarom wordt veel van u als beleidsmedewerker verwacht. Proactief handelen bijvoorbeeld. Daar zit een enorme uitdaging in. Bent u op zoek naar een training of opleiding Beleid die u aan alle relevante kennis en vaardigheden kan helpen? Bekijk dan het aanbod van Bestuursacademie Nederland. 

Uw praktijk centraal

In alle opleidingen Beleid van Bestuursacademie Nederland draait het om uw praktijk. Om dat te onderstrepen werken wij uitsluitend met docenten die zelf uit uw werkveld komen en verstand hebben van het maken van beleid. Als geen ander begrijpen zij waar u in uw werk tegenaan loopt. Hierdoor kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Zo is het rendement van uw opleiding of training optimaal.

Ook maatwerk mogelijk

Bij de opzet van onze programma’s haken wij in op de specifieke leerbehoeften van onze cursisten. Zo krijgt een training of opleiding pas echt waarde. Wilt u een aantal medewerkers dezelfde training of opleiding op een van onze locaties laten volgen? Wij regelen het voor u. Wij kunnen ook voor u een maatwerkvariant ontwikkelen aan de hand van een van onze open trainingen en opleidingen. Wilt u liever een programma dat op uw organisatie is afgestemd? Dat kan ook. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Vraag gratis aan

Onze website maakt gebruik van cookies.