HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit

Praktijkgericht HBO-programma

HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit

Praktijkgericht HBO-programma

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit is geschikt voor een ieder die een verantwoordelijke functie binnen de publieke sector bekleedt of ambieert en daarbij een sparringpartner wil zijn voor verschillende partijen. In dit complete managementprogramma verdiept u zich in de structuur en cultuur van overheids- en non-profitorganisaties. U leert strategische doelen van hoger management te vertalen naar operationele doelen voor uw team. Vaardigheden op het gebied van leiderschap en communicatie zijn daarbij essentieel. Samen met uw medewerkers werkt u doelgericht aan het behalen van het gewenste resultaat. Ook koppelt u resultaten terug aan het hoger management. U vormt dus dé schakel tussen het management en de uitvoerend medewerkers.

Doelgroep

U heeft ambitie om een leidinggevende of coördinerende functie te vervullen binnen de overheid en non-profit. U hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkelt u de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om met veel succes de functie van manager binnen de overheids- en non-profitsector te vervullen. U gaat aan de slag met die onderwerpen die van u een effectievere manager maken. Dit maakt uw werk als manager niet alleen makkelijker, maar is ook een groot voordeel voor uw organisatie. Als middle manager bent u de spin in het web tussen hoger management en de werkvloer. U leert dan ook hoe u de wensen van bovenaf goed kunt doorvertalen naar concrete en praktische taken voor het team. Samen met uw team werkt u aan het behalen van de doelstellingen en daarmee aan het succes van uw afdeling. Aan het einde van de opleiding gaat u aan de slag met een HBO-businesscase. U laat zien dat u met de opgedane kennis en vaardigheden een probleemstelling integraal kunt benaderen.

Vrijstellingen

Wilt u verder studeren richting een van de Bacheloropleidingen van onze businesspartner ISBW en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan kunt u een verzoek tot vrijstelling indienen. U ontvangt dan een vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen in de HBO Bacheloropleiding. Daarmee heeft u te allen tijde voordeel als u overweegt om uw opleiding te vervolgen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Management van overheid en non-profit

(6 bijeenkomsten)

 • Organisatievormen in het publieke domein
 • Inzicht in het beleidsproces
 • Politieke antenne
 • Ethiek en goed bestuur
 • Effectief management in de overheid
 • Project-, proces- en programmasturing

Effectief leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

 • Je eigen rol als leidinggevende
 • Situationeel leidinggeven
 • Medewerkers ondersteunen in werkzaamheden
 • Motiveren van medewerkers
 • Sneller resultaat behalen met jouw mensen
 • Efficiënter en daadkrachtiger leiden van meetings

Communiceren en beïnvloeden

(6 bijeenkomsten)

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Gespreksstijlen
 • Luisteren en samenvatten
 • Verschillende beïnvloedingsstijlen
 • Persoonlijke voorkeursstijl

  HBO-businesscase

  (2 bijeenkomsten)

  Diploma

  Iedere module wordt afgerond met een praktische opdracht. In de opdrachten legt u zo veel mogelijk de koppeling met uw dagelijkse praktijk. Daarnaast maakt u een HBO-businesscase. Na een succesvolle afronding van alle onderdelen ontvangt u het gewaardeerde diploma ‘HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit’.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Data en plaatsen

  De opleiding HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit duurt 1 jaar. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen (zie E-learning voor meer informatie).

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Inschrijfgeld
  € 100,-
  Lesgeld
  € 1.990,-
  Studiemateriaal
  € 405,-
  Examenkosten
  € 585,-
  Eindopdracht
  € 350,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 250,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 3.695,-

  Locatie- en arrangementskosten 

  Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

  Reprorechten en hand-outs 

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw 

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

  De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit

  Praktijkgericht HBO-programma

  Opleidingsniveau

  HBO niveau

  Studievormen

  Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

  Erkenning

  Meer informatie

  Download brochure

  Wilt u dit met iemand delen?

  Mail door

  Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

  Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
  Zien we u dan?

  Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

  Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.