Nieuws & Actualiteiten

Ontdek onze Masterclasses

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:46

Het volgen van een volledige Masteropleiding is een hele investering, zowel in tijd als geld. Twijfelt u nog of u deze keuze wilt maken? Dan is het volgen van een Masterclass een goede optie. Een Masterclass is een module uit een NVAO-geaccrediteerde Master en richt zich op een inhoudelijk thema. Een Masterclass geeft u in korte tijd de laatste inzichten en is gericht op het ontwikkelen van kennis. U werkt intensief samen met uw medestudenten, die van verschillende organisaties afkomstig zijn. Zo doet u inspiratie op en krijgt u kennis en kansen om te netwerken. Daarnaast krijgt u les van deskundige docenten die al jaren werkzaam zijn binnen de overheid. In de Masterclasses staat uw eigen werk centraal. Hierdoor is alle kennis direct bruikbaar binnen uw werk.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Uw veranderende rol als beleidsmedewerker

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 11:21

De samenleving verandert en de rol van de overheid verandert mee. Maar wat betekent dit precies voor uw rol als beleidsmedewerker? Hoe gaat u om met al deze veranderingen? En hoe zorgt u ervoor dat u niet alleen voldoet aan de verwachtingen van uw werkgever of opdrachtgever, maar ook aan die van de burger? Wij leggen het uit.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

De valkuilen voor een beginnend leidinggevende

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:26

Bent u pas begonnen in een leidinggevende functie of binnen het operationeel management? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen uw carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn. U bent niet meer alleen verantwoordelijk voor uw eigen werk, maar ook voor het werk van uw team.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Kom naar de Actualiteitendag voor de markt

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:54

Bestuursacademie Nederland houdt op 27 januari 2020 een actualiteitendag voor marktmeesters, marktbeheerders en beleidsmedewerkers markten van 9.30 tot 16.30. Komt u ook?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Integraal management als teamleider

Op Donderdag, 17 Oktober, 2019, 15:01

Integraal management richt zich op een decentraal organisatiebeleid. Als teamleider heeft u hierin veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheden. Weet u hoe u uw rol het beste invult binnen integraal management? Wij geven u 3 tips.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Het schrijven van een beleidsplan

Op Donderdag, 3 Oktober, 2019, 10:05

Het schrijven van een succesvol beleidsplan is niet makkelijk. Behalve dat dit plan moet overtuigen en enthousiasmeren, wilt u ook uw overkoepelende visie en ambitie uitdragen. Om dit voor elkaar te krijgen nemen we u mee in de stappen die hiervoor nodig zijn.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Effectief beïnvloeden als strategisch adviseur

Op Woensdag, 18 September, 2019, 14:47

Als strategisch adviseur wilt u natuurlijk dat uw adviezen zo veel mogelijk worden opgevolgd. Andere belanghebbenden overtuigen van uw visie is dan ook essentieel. Maar hoe doet u dat? Hoe creëert u draagkracht, zonder dat u de relatie schaadt?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Het succes van de warenmarkt

Op Woensdag, 26 Juni, 2019, 16:36

Als vanouds is de warenmarkt een centrale ontmoetingsplek in een dorp of stad. Behalve de aankoopfunctie draagt de warenmarkt bij aan de sociale cohesie en integratie van de bevolking in een gemeente. Zo bezoekt de helft van de Nederlanders één keer per maand of vaker de warenmarkt. Elke week zijn er zo’n 1.000 kleine en grote warenmarkten verspreid over vrijwel alle gemeenten in Nederland. Het merendeel van deze warenmarkten organiseren de gemeenten zelf.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Maatschappelijke vraagstukken oplossen met een opleiding bestuurskunde

Op Vrijdag, 19 April, 2019, 10:17

Klimaatdoelstellingen, de aanpak van jeugdwerkloosheid, criminaliteit, flexibilisering van de arbeidsmarkt; het zijn kwesties die dagelijks het nieuws beheersen en ons allemaal raken. Bij bestuurskunde leert u deze maatschappelijke vraagstukken beter te begrijpen en zelfs op te lossen.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Integraal management: dit staat u te doen als teamleider

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 12:04

Integraal management is een organisatieprincipe dat al jaren wordt toegepast. Dit principe richt zich op een decentraal organisatiebeleid, waar teams hun eigen verantwoordelijkheden hebben. Hoe ze deze verantwoordelijkheden invullen, mogen ze zelf bepalen. Zolang alle teamleden maar voor ogen hebben wat hun bijdrage is in het grotere geheel en begrijpt hoe dit samenvalt met andere teams. Om integraal management succesvol toe te passen, geven we een aantal tips.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management