Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Mensenrechten vertalen naar beleid

Op Dinsdag, 16 Februari, 2021, 16:18

Ben je verantwoordelijk voor het maken van beleid? Dan speel je een belangrijke rol in het verwezenlijken van mensenrechten. Het Human Rights Handbook biedt je de handvatten om met ingewikkelde vraagstukken om te gaan.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Tweede Kamerverkiezingen in coronatijd, hoe werkt dat?

Op Dinsdag, 16 Februari, 2021, 15:59

Vooralsnog gaan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 gewoon door. Natuurlijk wel met de nodige aanpassingen. In dit artikel lees je welke maatregelen er genomen worden om te zorgen dat de verkiezingen veilig kunnen doorgaan.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

De Kennisscan Awb

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:43

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid. Daarom moet iedere overheidsprofessional weten wat deze wet inhoudt. Hebben jij en je collega’s voldoende kennis van de Awb? Test het met de kennisscan!

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking

Op Maandag, 21 September, 2020, 16:24

Hoe zou je jouw organisatie kunnen verbeteren? Jan Eppink beschrijft in zijn boek Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking hoe je stapsgewijs tot een succesvolle organisatiestrategie komt.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Leestip: Procesmanagement in de praktijk

Op Donderdag, 20 Augustus, 2020, 11:51

Wil je de processen in jouw organisatie verder professionaliseren, zodat de organisatiedoelen succesvol behaald worden? Met het boek Procesmanagement in de praktijk, geschreven door Hugo Hendriks, kun je direct aan de slag! 
Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Als je hoger op de ladder staat, kun je verder kijken

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 09:58

Het gemeentehuis is niet langer een onneembare vesting. Ook de samenleving mag meedenken en meepraten over gemeentelijke plannen en krijgt steeds meer ruimte om zelf initiatieven op te starten. Onze docent Ben Nitrauw vertelt u meer over burgerparticipatie.
Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Ontdek onze Masterclasses

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:46

Het volgen van een volledige Masteropleiding is een hele investering, zowel in tijd als geld. Twijfelt u nog of u deze keuze wilt maken? Dan is het volgen van een Masterclass een goede optie. Een Masterclass is een module uit een NVAO-geaccrediteerde Master en richt zich op een inhoudelijk thema. Een Masterclass geeft u in korte tijd de laatste inzichten en is gericht op het ontwikkelen van kennis. U werkt intensief samen met uw medestudenten, die van verschillende organisaties afkomstig zijn. Zo doet u inspiratie op en krijgt u kennis en kansen om te netwerken. Daarnaast krijgt u les van deskundige docenten die al jaren werkzaam zijn binnen de overheid. In de Masterclasses staat uw eigen werk centraal. Hierdoor is alle kennis direct bruikbaar binnen uw werk.
Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Uw veranderende rol als beleidsmedewerker

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 11:21

De samenleving verandert en de rol van de overheid verandert mee. Maar wat betekent dit precies voor uw rol als beleidsmedewerker? Hoe gaat u om met al deze veranderingen? En hoe zorgt u ervoor dat u niet alleen voldoet aan de verwachtingen van uw werkgever of opdrachtgever, maar ook aan die van de burger? Wij leggen het uit.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

De valkuilen voor een beginnend leidinggevende

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:26

Bent u pas begonnen in een leidinggevende functie of binnen het operationeel management? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen uw carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn. U bent niet meer alleen verantwoordelijk voor uw eigen werk, maar ook voor het werk van uw team.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Kom naar de Actualiteitendag voor de markt

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:54

Bestuursacademie Nederland houdt op 27 januari 2020 een actualiteitendag voor marktmeesters, marktbeheerders en beleidsmedewerkers markten van 9.30 tot 16.30. Komt u ook?

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Thema's

Thema's