Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Kijkje in het leven van de griffier

Op Woensdag, 21 Februari, 2024, 15:32

Vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het functioneren van de lokale democratie? Dan is een functie als griffier van de gemeenteraad iets voor jou. Wat deze brede, uitdagende rol inhoudt, lees je in dit artikel. 
Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Uitgelicht: deelopleidingen uit de Master Bestuurskunde

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:41

Eerder deelden we dit nieuws al trots: via onze eigen Hogeschool bieden we nu een erkende Master Bestuurskunde aan. Die is ook laagdrempelig in delen te volgen. We lichten twee deelopleidingen uit en vertellen wat deze je opleveren.  

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Kijkje in het leven van de bestuurskundige

Op Woensdag, 10 Januari, 2024, 16:54

Ingewikkelde vraagstukken in de samenleving en/of organisatie vragen om goed doordachte, creatieve oplossingen. Daar speelt een bestuurskundige een belangrijke rol in. Maar wat is bestuurskunde precies en wat is het takenpakket?

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Je doelen bereiken met nudging

Op Donderdag, 19 Oktober, 2023, 11:26

Burgers of collega’s een duwtje in de goede richting geven om gewenst gedrag te vertonen? Dat doe je met de nudging-methode. In dit artikel lees je hoe nudging jou kan helpen om je doelen te bereiken.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Drie tips: voer effectief de regie in een samenwerkingsverband

Op Donderdag, 19 Oktober, 2023, 11:21

Als overheidsorganisatie is het bijna onmogelijk om de huidige complexe maatschappelijke vraagstukken zelfstandig aan te pakken. De oplossing ligt in integrale samenwerkingen. Maar hoe houd je in een samenwerkingsverband de regie?

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Tip voor het succesvol organiseren van de Tweede Kamerverkiezingen

Op Woensdag, 6 September, 2023, 12:13

Ineens zijn ze er al bijna: de Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij verantwoordelijk voor de zorgvuldige organisatie hiervan? Wij voorzien je in één dag van handvatten en boeiende tips om de verkiezingen succesvol voor te bereiden.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Uitdagingen voor overheidsprofessionals na verkiezingsuitslagen

Op Woensdag, 5 April, 2023, 15:56

Het openbaar bestuur is continu in verandering en met de uitslag van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen flink opgeschud. De gewijzigde politieke verhoudingen in de provincies en waterschappen leiden ongetwijfeld tot een uitdaging bij coalitievorming.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

De valkuilen voor een startende leidinggevende

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:06

Ben je net gestart in een leidinggevende functie? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen je carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn en gepaard gaat met meerdere valkuilen. Wij vertellen je hoe je deze valkuilen kunt vermijden.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Wijzigingen in de Wet Gemeenschappelijke Regelingen

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:23

De Wet Gemeenschappelijke Regelingen is sinds 1 juli 2022 gewijzigd. Maar waarom was er verandering nodig? Wat zijn de wijzigingen? En wat betekenen die wijzigingen voor jou als lokale overheidsprofessional? Je leest het hier!

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Mensenrechten vertalen naar beleid

Op Dinsdag, 16 Februari, 2021, 16:18

Ben je verantwoordelijk voor het maken van beleid? Dan speel je een belangrijke rol in het verwezenlijken van mensenrechten. Het Human Rights Handbook biedt je de handvatten om met ingewikkelde vraagstukken om te gaan.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Thema's

Thema's