Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Je doelen bereiken met nudging

Op Donderdag, 19 Oktober, 2023, 11:26

Burgers of collega’s een duwtje in de goede richting geven om gewenst gedrag te vertonen? Dat doe je met de nudging-methode. In dit artikel lees je hoe nudging jou kan helpen om je doelen te bereiken.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Drie tips: voer effectief de regie in een samenwerkingsverband

Op Donderdag, 19 Oktober, 2023, 11:21

Als overheidsorganisatie is het bijna onmogelijk om de huidige complexe maatschappelijke vraagstukken zelfstandig aan te pakken. De oplossing ligt in integrale samenwerkingen. Maar hoe houd je in een samenwerkingsverband de regie?

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Tip voor het succesvol organiseren van de Tweede Kamerverkiezingen

Op Woensdag, 6 September, 2023, 12:13

Ineens zijn ze er al bijna: de Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij verantwoordelijk voor de zorgvuldige organisatie hiervan? Wij voorzien je in één dag van handvatten en boeiende tips om de verkiezingen succesvol voor te bereiden.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Uitdagingen voor overheidsprofessionals na verkiezingsuitslagen

Op Woensdag, 5 April, 2023, 15:56

Het openbaar bestuur is continu in verandering en met de uitslag van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen flink opgeschud. De gewijzigde politieke verhoudingen in de provincies en waterschappen leiden ongetwijfeld tot een uitdaging bij coalitievorming.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

De valkuilen voor een startende leidinggevende

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:06

Ben je net gestart in een leidinggevende functie? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen je carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn en gepaard gaat met meerdere valkuilen. Wij vertellen je hoe je deze valkuilen kunt vermijden.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Wijzigingen in de Wet Gemeenschappelijke Regelingen

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:23

De Wet Gemeenschappelijke Regelingen is sinds 1 juli 2022 gewijzigd. Maar waarom was er verandering nodig? Wat zijn de wijzigingen? En wat betekenen die wijzigingen voor jou als lokale overheidsprofessional? Je leest het hier!

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Mensenrechten vertalen naar beleid

Op Dinsdag, 16 Februari, 2021, 16:18

Ben je verantwoordelijk voor het maken van beleid? Dan speel je een belangrijke rol in het verwezenlijken van mensenrechten. Het Human Rights Handbook biedt je de handvatten om met ingewikkelde vraagstukken om te gaan.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Tweede Kamerverkiezingen in coronatijd, hoe werkt dat?

Op Dinsdag, 16 Februari, 2021, 15:59

Vooralsnog gaan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 gewoon door. Natuurlijk wel met de nodige aanpassingen. In dit artikel lees je welke maatregelen er genomen worden om te zorgen dat de verkiezingen veilig kunnen doorgaan.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

De Kennisscan Awb

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:43

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid. Daarom moet iedere overheidsprofessional weten wat deze wet inhoudt. Hebben jij en je collega’s voldoende kennis van de Awb? Test het met de kennisscan!

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking

Op Maandag, 21 September, 2020, 16:24

Hoe zou je jouw organisatie kunnen verbeteren? Jan Eppink beschrijft in zijn boek Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking hoe je stapsgewijs tot een succesvolle organisatiestrategie komt.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Thema's

Thema's