Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Kijkje in het leven van de milieuhandhaver

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:54

Met z’n allen proberen we het milieu te verbeteren, zodat de Klimaatdoelstellingen succesvol behaald worden. Wie zich hier dagelijks extra voor inzet, is de milieuhandhaver. Benieuwd wat dit vak precies inhoudt? Je leest het hier.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Tijd om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie in jouw gemeente

Op Vrijdag, 7 Mei, 2021, 10:14

Om beter richting te geven aan de klimaatdoelstellingen publiceerde de Europese Commissie een nieuwe adaptatiestrategie. In dit artikel lees je de belangrijkste conclusies en simpele tips voor klimaatadaptatie door burgers.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De adviseur omgevingsrecht

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:06

Is het omgevingsrecht helemaal jouw ding en werk je graag mee aan een mooie en toekomstbestendige leefomgeving? Groei door tot adviseur omgevingsrecht! In dit artikel lees je wat deze functie inhoudt.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Duurzaamheid in de gemeente

Op Maandag, 8 Juni, 2020, 12:29

De energietransitie succesvol doorvoeren binnen jouw gemeente? Volgens hoogleraar Sustainable Building and Development Anke van Hal doe je dat door rekening te houden met de behoeften van inwoners.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Bereid je goed voor op de Omgevingswet

Op Donderdag, 30 Januari, 2020, 12:22

In 2022 is het zo ver: de nieuwe Omgevingswet treedt in werking. Dat klinkt nog ver weg, maar overheden zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Deze wet zal namelijk veel effect hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Ook op die van jou. Wij informeren je in onze whitepaper over de belangrijkste onderwerpen, zodat je goed voorbereid bent op de komst van de Omgevingswet.
Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Nieuwe regelgeving in 2020 binnen Infrastructuur en Waterstaat

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 11:39

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Een moment dat veel gebruikt wordt om nieuwe wet- en regelgeving in te voeren. Per 1 januari 2020 zijn er dan ook een aantal wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bent u al op de hoogte?
Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De basis van een omgevingsplan

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:36

Het omgevingsplan neemt binnen de Omgevingswet een belangrijke rol in. Het omvat alle regels over de fysieke leefomgeving die de gemeente stelt binnen haar grondgebied. Per gemeente is er 1 omgevingsplan.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

6 tips voor de implementatie van de Omgevingswet

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:21

Het implementeren en uitvoeren van de Omgevingswet is een enorme klus. De wet vraagt om een fundamenteel andere benadering van de fysieke leefomgeving. Wij geven u 6 praktische tips om u te helpen de Omgevingswet succesvol te implementeren:

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Provincies hebben meer tijd nodig voor windparken

Op Donderdag, 11 Juli, 2019, 10:42

Het gaat de meeste provincies niet lukken om in 2020 de beloofde aantallen windmolens op land te plaatsen. De afgesproken doelstelling uit het Energieakkoord wordt dan ook niet gehaald. Dat is de belangrijkste conclusie uit de Monitor Wind op Land 2018 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Energiebesparend werken: deze zes tips kunt u bedrijven geven als handhaver milieu (HAMIL)

Op Vrijdag, 4 Januari, 2019, 10:12

Om vervuiling en CO2-uitstoot te beperken, is het voor bedrijven al jaren verplicht om energiezuinig te werken. Dit geldt voor de industrie, kantoren, horeca en winkels. Voor handhavers is dit al jaren lastig te controleren en tot voor kort lag hier ook geen prioriteit vanuit de overheid. Ook nu blijft het lastig, maar alsnog kunt u hier als handhaver (HAMIL) een belangrijke rol innemen. Vooral op het adviserende vlak ligt er een grote kans. We geven u 6 praktische en efficiënte tips die u aan bedrijven kunt geven om ze te helpen energiebesparend te werken. En natuurlijk gelden niet alle tips voor elk bedrijf, maar zelfs wanneer ze maar twee tips toepassen, wordt er al flink bespaard.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Thema's

Thema's