Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

ESG: wat betekent het eigenlijk?

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:49

Nederland zet stappen op het gebied van duurzaamheid, met een focus op het bewerkstelligen van maatschappelijke verandering. Een sleutelrol in deze transitie is weggelegd voor gemeenten en andere overheidsorganisaties, door intern actief aan de slag te gaan met duurzaamheidsinitiatieven en door ESG-criteria te integreren in hun beleids- en besluitvorming.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Ruimte voor Groei: een nieuwe lichting adviseurs ruimtelijke ontwikkeling

Op Woensdag, 10 Januari, 2024, 16:48

De opgaven in het ruimtelijk domein zijn enorm, terwijl er een tekort is aan professionals die deze uitdagingen aan moeten pakken. Om bij te dragen aan de oplossing van dit probleem werken we mee aan een bijzonder initiatief.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Docent Anton over de leer- en knelpunten rondom de komst van de Omgevingswet

Op Donderdag, 9 November, 2023, 11:40

Anton Saman weet door zijn jarenlange ervaring bij de overheid en als docent precies wat er speelt in het werkveld. In dit artikel werpt hij een blik op de komst van de Omgevingswet en de leer- en knelpunten die daarmee gepaard gaan.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Effectieve aanpak energietransitie vraagt om bredere blik

Op Vrijdag, 6 Oktober, 2023, 12:13

‘De fundamentele overgang van fossiele naar duurzame energiebronnen is een van de meest ingrijpende transities die ons te wachten staat. Het raakt alle aspecten van de huidige maatschappij en heeft invloed op elke Nederlandse burger. Nu, en zeker in de nabije toekomst.’ 

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Effectief aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken

Op Woensdag, 6 September, 2023, 12:21

De verduurzaming van jouw overheidsorganisatie en de wereld daarbuiten. Hoe pak je dat aan? Dat zoeken wij graag samen met jou uit. Want alleen samen behalen we de duurzame ontwikkelingsdoelen!

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Spreker op het VNG Congres

Op Donderdag, 10 Augustus, 2023, 09:42

Op 13 en 14 juni vond het jaarlijkse VNG-congres in Groningen plaats. Eén van de toonaangevende sprekers op dit congres was Tim van Hattum. Anneke Hoogenboom (accountmanager bij Bestuursacademie Nederland) was bij zijn lezing aanwezig.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

In Brabant durven overheden anders te werven én met succes!

Op Woensdag, 28 Juni, 2023, 13:23

Tijdens de krapte op de arbeidsmarkt weet provincie Brabant carrièreswitchers met succes te werven. De kandidaten worden klaargestoomd via een ontwikkeltraject dat ontwikkeld is door Bestuursacademie Nederland. 

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Gemeentelijk woonbeleid essentieel voor betaalbaar en duurzaam wonen

Op Woensdag, 26 April, 2023, 14:29

Het gemeentelijk woonbeleid is van groot belang voor de betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van de woningvoorraad in Nederland. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om beleid te formuleren en uit te voeren. Lees meer over het belang en de uitdagingen voor gemeenten in Nederland. 

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Woningtekort nog steeds hoog op de agenda

Op Donderdag, 13 Oktober, 2022, 12:36

Tot en met het jaar 2030 staat de bouw van 900.000 woningen in Nederland op de planning. Dat is geen makkelijke opgave om te realiseren. Wil jij alles op alles zetten om jouw steentje bij te dragen? Lees dan even verder.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Aandacht voor ons milieu

Op Vrijdag, 10 Juni, 2022, 14:32

Zondag 5 juni was het Wereldmilieudag, met dit jaar het thema ‘#OnlyOneEarth’. Heeft jouw gemeente hier aandacht aan besteed? In dit artikel geven we een paar leuke ideeën voor de volgende keer.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Thema's

Thema's