Nieuws & Actualiteiten

Spoedcursus Bbz

Op Dinsdag, 7 April, 2020, 09:03

Werk je bij de gemeente en ben je nu heel druk met de aanvragen van zelfstandig ondernemers die een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)? Met een Spoedcursus Bbz zorgen wij ervoor dat je hen goed kunt helpen.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Update uw juridische kennis op het gebied van sociale dienstverlening

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 11:52

Werkt u in het domein sociale zekerheid? Dan weet u als geen ander hoe beweeglijk het socialezekerheidsstelsel is. De wet- en regelgeving veranderen constant en dat heeft gevolgen voor uw werk en uw organisatie. Bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen?
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

5 onmisbare competenties voor beleidsmedewerkers in het sociaal domein

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 11:37

De functie van beleidsmedewerker is de afgelopen jaren flink in beweging. Het werk is complexer, het speelveld uitgebreider, er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan en nieuwe ontwikkelingen vragen om nieuwe oplossingen.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

VNG introduceert vernieuwde Participatiescan

Op Woensdag, 30 Oktober, 2019, 15:58

Jongeren in een kwetsbare positie naar werk begeleiden? Gemeenten, scholen en andere regiopartners kunnen nu gebruikmaken van de geheel vernieuwde Participatiescan.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Nieuwe podcast over de sociale basis

Op Woensdag, 30 Oktober, 2019, 15:52

Het versterken van de sociale basis is terug van weggeweest. Het staat hoog op de politieke agenda en is onderdeel van vele gemeentelijke beleidsteksten. Movisie heeft daarom een zesdelige podcastserie over dit onderwerp gelanceerd.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Structurele aanpak van armoede onder kinderen ontbreekt

Op Donderdag, 17 Oktober, 2019, 15:10

De aanpak van armoede onder kinderen verschilt significant per gemeente. Een structurele aanpak ontbreekt en het landelijk sociaal vangnet schiet tekort. Dat stellen kinderrechtenorganisaties Defence for Children en Save the Children in een onlangs verschenen rapport.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Studietoeslag voor studenten met een beperking overal gelijk

Op Woensdag, 24 Juli, 2019, 16:10

Studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun medische beperking krijgen binnenkort rond de € 300,- studietoeslag per maand. Het gaat om studenten die ook studiefinanciering ontvangen. Zo schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een brief aan de Tweede kamer.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Het belang van duidelijke communicatie voor beleidsadviseurs

Op Donderdag, 27 Juni, 2019, 16:43

Als beleidsadviseur jeugd communiceert u met mensen die vakjargon soms wel en soms niet begrijpen. Betekent dit dat u constant moet schakelen tussen vakjargon en gewone taal? Of bestaat een heldere boodschap uit meer dan dat? We leggen u graag uit waarom heldere communicatie zo belangrijk is.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

5 tips voor het schrijven van een pleitnota

Op Donderdag, 27 Juni, 2019, 16:32

Het schrijven van een pleitnota kan een hele opgave zijn. Helemaal als u dat niet elke dag doet. Overheidsprofessionals moeten steeds vaker zelf hun zaak verdedigen bij een bezwaarcommissie of rechter. Een pleitnota kan dan handig zijn als u zeker wilt weten dat u geen ingewikkelde informatie vergeet. Maar waar moet u op letten bij het schrijven van een pleitnota? Hoe brengt u kleine, belangrijke en soms complexe zaken overtuigend, gestructureerd en helder over? Wij geven u 5 tips om een succesvolle pleitnota te schrijven.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Aan de slag als Wmo-consulent

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:35

Wilt u graag aan de slag als Wmo-consulent? Of wilt u uw kennis over de Wmo verder uitbreiden? En weten hoe de Wmo zich verhoudt tot andere wetten binnen het sociale domein? Dan is onze nieuwe opleiding tot HBO Wmo-consulent iets voor u. In dit HBO-programma verbreedt u uw kennis over de Wmo. Zo bent u straks goed voorbereid voor uw taken als Wmo-consulent. 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein