Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

In één dag op de hoogte van actuele thema’s binnen sociale zekerheid

Op Woensdag, 29 November, 2023, 13:22

Nu het kabinet structureel extra investeert in ‘bestaanszekerheid’, heeft dit effect op het werk van de afdeling Sociale Zaken. Ben jij benieuwd wat je te wachten staat? Wij vertellen je in één dag alles wat je moet weten.  

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Deel simpele tips op Wereld Bespaardag

Op Donderdag, 19 Oktober, 2023, 11:38

Met de stijgende armoede in Nederland komt hij weer als geroepen: de jaarlijkse Wereld Bespaardag op 31 oktober. Een dag waar jij als overheidsprofessional ook iets aan kunt bijdragen. Doe je mee?

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Vijf tips voor het schrijven van een pleitnota

Op Woensdag, 27 September, 2023, 12:52

Als overheidsprofessional moet je steeds vaker zelf een zaak verdedigen bij een bezwaarcommissie of rechter. Een pleitnota verzekert je ervan dat je geen ingewikkelde informatie vergeet. Maar hoe schrijf je de nota? Wij geven je vijf tips. 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Meewerken aan bestaanszekerheid: armoede bestrijden

Op Woensdag, 27 September, 2023, 12:29

‘Bestaanszekerheid’. Voor het tweede jaar op rij was dit een van de belangrijkste thema’s tijdens de troonrede op Prinsjesdag. Dat is niet voor niets. De stijging van het aantal Nederlanders in armoede moet stoppen. Draag jij bij?

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Wat doet een budgetcoach?

Op Woensdag, 26 April, 2023, 14:18

Als budgetcoach help je mensen bij het creëren en onderhouden van een gezonde financiële situatie. Door de stijgende kosten van het levensonderhoud is er steeds meer vraag naar een budgetcoach. Lees hieronder wat een budgetcoach doet.  

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

De complexe opgave voor het sociaal domein: een inclusievere samenleving

Op Donderdag, 16 Maart, 2023, 11:22

Het creëren van een inclusievere samenleving komt steeds hoger op de agenda te staan. Geen makkelijke, maar wel een belangrijke taak! Waarom dit nodig is en wat er gedaan moet worden, lees je hier.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Kijkje in het leven van de schuldhulpverlener

Op Woensdag, 11 Januari, 2023, 14:55

Nu de armoede in Nederland stijgt, wordt ook de vraag naar schuldhulpverleners groter. Maar wat doet een schuldhulpverlener precies? In dit artikel lees je wat dit belangrijke vak inhoudt en ontdek je of deze rol iets voor jou is.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Rotterdam begeleidt nieuwkomers in Wet inburgering 2021

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:47

De Wet inburgering 2021 is begin dit jaar in werking getreden. Rotterdam heeft haar medewerkers getraind om de nieuwe wet- en regelgeving toe te passen en te integreren in het Rotterdams inburgeringsbeleid. Lees hieronder hoe zij zich hebben voorbereid.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Dag van de Mantelzorg

Op Woensdag, 2 November, 2022, 13:18

Op de Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers in Nederland in het zonnetje gezet door hun omgeving. Deze dag valt jaarlijks op 10 november. Lees hier meer over mantelzorgers en hoe je hen vanuit de gemeente kunt ondersteunen.

 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Heb jij het werken met de Wet inburgering 2021 al onder de knie?

Op Vrijdag, 14 Oktober, 2022, 15:47

Om de asielcrisis aan te pakken, zijn gemeenten straks verplicht asielzoekers op te vangen. Dat betekent ook dat gemeenten de komende jaren druk zullen zijn met de Wet inburgering 2021. Ben jij al voldoende voorbereid?
 

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Thema's

Thema's