Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Goede gezondheidszorg is niet vanzelfsprekend

Op Donderdag, 24 Maart, 2022, 08:43

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag. Elk jaar weer een mooi moment om te analyseren hoe we de gezondheidszorg kunnen verbeteren. Want hoe goed de zorg in Nederland ook is, het kan altijd nog beter. Help jij mee?

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Bereid je voor op de nieuwe Wet Inburgering

Op Vrijdag, 26 November, 2021, 11:18

1 januari 2022 treedt de nieuwe Wet Inburgering in werking. Vanaf dat moment komt de regie over het inburgeringstraject bij gemeenten te liggen. Ben jij al voorbereid op de veranderingen die dit met zich meebrengt voor je werkzaamheden?

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

5 tips voor het schrijven van een pleitnota

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 16:15

Als overheidsprofessional moet je steeds vaker zelf een zaak verdedigen bij een bezwaarcommissie of rechter. Een pleitnota verzekert je ervan dat je geen ingewikkelde informatie vergeet. Maar hoe schrijf je de nota? Wij geven je 5 tips.
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Aandacht voor armoede- en schuldpreventie: Week van het Geld

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 15:14

De Week van het Geld 2021 is van start. Tijdens deze 10e editie staat het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Een waardevolle projectweek voor het onderwijs, maar ook voor gemeenten.
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Leestip: A new cup of T – social work

Op Woensdag, 8 Juli, 2020, 14:54

Werk je in het sociaal domein? Dan word je overspoeld met veranderingen. Het boek A new cup of T – social work kan je helpen om hier professioneel mee om te gaan.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Lees alles over de Tozo in onze whitepaper

Op Maandag, 25 Mei, 2020, 15:42

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is voor zelfstandigen die het financieel zwaar hebben door de coronacrisis. Ben je benieuwd wat de Tozo inhoudt? Download dan onze whitepaper.


 

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Spoedcursus Bbz

Op Dinsdag, 7 April, 2020, 09:03

Werk je bij de gemeente en ben je nu heel druk met de aanvragen van zelfstandig ondernemers die een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)? Met een Spoedcursus Bbz zorgen wij ervoor dat je hen goed kunt helpen.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Maak kennis met Sandra Jacobs

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 21:26

Onze nieuwe docente en schrijfster van het boek O, dus dát is Wmo!

Meer weten over de Wet maatschappelijke ondersteuning? Onze nieuwe docente Sandra Jacobs kan je er alles over vertellen. Ze beschikt niet alleen over veel werkervaring in het sociaal domein, maar ze heeft ook een eigen bedrijf (de Wmo adviseur) en schreef zelf het boek O, dus dát is Wmo!.

 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Werken als inkomensconsulent

Op Donderdag, 12 Maart, 2020, 13:34

Burgers helpen en adviseren op het gebied van inkomensvoorzieningen? We vertellen je meer over het vak van de inkomensconsulent en de opleiding die wij hiervoor aanbieden. <Lees meer>

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Update uw juridische kennis op het gebied van sociale dienstverlening

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 11:52

Werkt u in het domein sociale zekerheid? Dan weet u als geen ander hoe beweeglijk het socialezekerheidsstelsel is. De wet- en regelgeving veranderen constant en dat heeft gevolgen voor uw werk en uw organisatie. Bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen?
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Thema's

Thema's