Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Rotterdam begeleidt nieuwkomers in Wet inburgering 2021

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:47

De Wet inburgering 2021 is begin dit jaar in werking getreden. Rotterdam heeft haar medewerkers getraind om de nieuwe wet- en regelgeving toe te passen en te integreren in het Rotterdams inburgeringsbeleid. Lees hieronder hoe zij zich hebben voorbereid.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Dag van de Mantelzorg

Op Woensdag, 2 November, 2022, 13:18

Op de Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers in Nederland in het zonnetje gezet door hun omgeving. Deze dag valt jaarlijks op 10 november. Lees hier meer over mantelzorgers en hoe je hen vanuit de gemeente kunt ondersteunen.

 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Heb jij het werken met de Wet inburgering 2021 al onder de knie?

Op Vrijdag, 14 Oktober, 2022, 15:47

Om de asielcrisis aan te pakken, zijn gemeenten straks verplicht asielzoekers op te vangen. Dat betekent ook dat gemeenten de komende jaren druk zullen zijn met de Wet inburgering 2021. Ben jij al voldoende voorbereid?
 

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Armoede een steeds groter probleem binnen gemeenten

Zoëll Yan

Op Dinsdag, 27 September, 2022, 09:11

Eerder ervaarden in Nederland jaarlijks bijna 1 miljoen mensen armoede. Dit aantal stijgt nu. Gemeenten voelen hierdoor een hogere druk. Met onze expertise helpen we jouw gemeente dit groeiende probleem aan te pakken. Lees hier hoe.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Zorgen voor onze jeugd is werken aan de toekomst

Op Maandag, 5 September, 2022, 12:43

Er staat druk op het welzijn van de jeugd in Nederland. De jeugd die zo belangrijk is voor de toekomst van de maatschappij. Ben je benieuwd wat er speelt? En wil je deze kinderen en jongeren helpen? Lees dan zeker even verder.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Goede gezondheidszorg is niet vanzelfsprekend

Op Donderdag, 24 Maart, 2022, 08:43

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag. Elk jaar weer een mooi moment om te analyseren hoe we de gezondheidszorg kunnen verbeteren. Want hoe goed de zorg in Nederland ook is, het kan altijd nog beter. Help jij mee?

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

5 tips voor het schrijven van een pleitnota

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 16:15

Als overheidsprofessional moet je steeds vaker zelf een zaak verdedigen bij een bezwaarcommissie of rechter. Een pleitnota verzekert je ervan dat je geen ingewikkelde informatie vergeet. Maar hoe schrijf je de nota? Wij geven je 5 tips.
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Aandacht voor armoede- en schuldpreventie: Week van het Geld

Zoëll Yan

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 15:14

De Week van het Geld 2021 is van start. Tijdens deze 10e editie staat het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Een waardevolle projectweek voor het onderwijs, maar ook voor gemeenten.
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Leestip: A new cup of T – social work

Op Woensdag, 8 Juli, 2020, 14:54

Werk je in het sociaal domein? Dan word je overspoeld met veranderingen. Het boek A new cup of T – social work kan je helpen om hier professioneel mee om te gaan.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Lees alles over de Tozo in onze whitepaper

Op Maandag, 25 Mei, 2020, 15:42

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is voor zelfstandigen die het financieel zwaar hebben door de coronacrisis. Ben je benieuwd wat de Tozo inhoudt? Download dan onze whitepaper.


 

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Thema's

Thema's