Nieuws & Actualiteiten

Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:40

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen uw team of afdeling. Maar hoe stuurt u uw team goed aan? Hoe stimuleert u mensen om het beste uit zichzelf te halen? En welke rol heeft u daarin als coördinator of teamleider? Ontdek het in onze Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders.
Lees meer
Thema's: Overig

Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:30

Heeft u de ambitie om uit te groeien tot een vertrouwde gesprekspartner? En wilt u meedenken op strategisch niveau? Volg dan onze Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector. In deze leergang leert u hoe u effectief kunt beïnvloeden en hoe u zich overtuigend profileert en positioneert in complexe adviestrajecten. Met als uiteindelijk doel: het behalen van de gewenste maatschappelijke resultaten.

Lees meer
Thema's: Overig

Incompany schakelprogramma voor medewerkers Burgerzaken

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:51

Binnen burgerzaken verandert er veel. Het is dan ook belangrijk voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij speciaal voor medewerkers die al langere tijd op de afdeling Burgerzaken werken, maar die nog niet over een erkend MBO-diploma beschikken: een schakelprogramma voor de MBO juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4.

Lees meer
Thema's: Overig

Persoonlijk opleidingsadvies op maat

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:45

Het nieuwe opleidingsseizoen staat weer voor de deur. Ook in 2019/2020 hebben wij weer een mooi opleidingsaanbod voor u samengesteld. Maar hoe weet u nou welke opleiding het beste bij u past? Of bent u nieuwsgierig naar specifieke inhoudelijke details? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag bij het maken van uw keuze. 

Lees meer
Thema's: Overig

Een inspirerend congres: 10 jaar Kring van Kabinetsmedewerkers

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:40

10 jaar geleden ontstond het idee tijdens onze Leergang Kabinetszaken. Een aantal kabinetsmedewerkers besloot een beroepsvereniging op te richten. De Kring van Kabinetsmedewerkers was geboren. Doel van de Kring: het versterken van de onderlinge contacten en bijdragen aan de professionalisering van de leden op het gebied van relatiemanagement, representatie en protocol.

Lees meer
Thema's: Overig

€ 10.000,- korting bij een volledige Bachelor

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:31

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Die subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als u kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding in de zorg, techniek of IT.

Lees meer
Thema's: Blog , Overig

“Remmen, zingen, zweven, zitten, grappen, liggen en weer doorgaan”

Op Woensdag, 15 Mei, 2019, 10:22

In het kader van de Jonge Ambtenarendag op 13 juni 2019 presenteert Bedrijfstheater Blij & Vrij namens Bestuursacademie Nederland de interactieve voorstelling: “Remmen, zingen, zweven, zitten, grappen, liggen en weer doorgaan.”

Lees meer
Thema's: Overig

Groei uit tot een expert in uw vakgebied

Op Donderdag, 2 Mei, 2019, 16:50

Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze maatschappij verandert. Robots, kunstmatige intelligentie en datagedreven sturing zijn ontwikkelingen die grote invloed hebben op de manier waarop we leven en werken. Nu, maar zeker in de toekomst. In een steeds hoger tempo vragen complexe vraagstukken om nieuwe oplossingen van de overheid.

Lees meer
Thema's: Overig

Experiment flexibele schooltijden stopt

Op Vrijdag, 19 April, 2019, 10:20

Het ministerie van Onderwijs stopt het experiment met flexibele schooltijden in het basisonderwijs. Alle scholen die deelnemen aan dit experiment, moeten zich met ingang van het nieuwe schooljaar weer houden aan de centraal vastgestelde vakanties en de vijfdaagse schoolweek. Minister voor Onderwijs Arie Slob schrijft aan de Tweede Kamer dat het loslaten van de regels risico’s voor de kwaliteit van het onderwijs met zich meebrengt. Daarom moeten de deelnemende scholen vanaf het schooljaar 2020/2021 zich weer aan de gewone regels houden.

Lees meer
Thema's: Overig

Onderzoek naar werken bij de overheid

Op Vrijdag, 5 April, 2019, 10:31

Begin maart is het CBS officieel gestart met het grootste enquêteonderzoek onder overheidswerknemers, over het werken in een overheidsorganisatie. Het eerste deel van enkele tienduizenden brieven is inmiddels verzonden. In totaal krijgen ongeveer 95.000 medewerkers een uitnodiging om deel te nemen aan het Werkonderzoek.

Lees meer
Thema's: Overig