Nieuws & Actualiteiten

Maak kennis met Sandra Jacobs

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 21:26

Onze nieuwe docente en schrijfster van het boek O, dus dát is Wmo?

Meer weten over de Wet maatschappelijke ondersteuning? Onze nieuwe docente Sandra Jacobs kan je er alles over vertellen. Ze beschikt niet alleen over veel werkervaring in het sociaal domein, maar ze heeft ook een eigen bedrijf (de Wmo adviseur) en schreef zelf het boek O, dus dát is Wmo?.

 
Lees meer
Thema's: Overig

Succesvol samenwerken op afstand

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 16:01

Thuiswerken heeft voordelen, maar kan het wel lastiger maken om samen te werken. Want hoe kun je toch een team vormen als je niet bij elkaar bent? Hoe houd je van een afstand de voortgang in de gaten? En hoe kun je je collega’s bijsturen? Wij geven je 5 tips.
Lees meer
Thema's: Overig

Effectief thuiswerken met kinderen

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 15:55

Waarschijnlijk heb je al een heleboel tips zien langskomen om effectief thuis te werken. Maar hoe doe je dat dan als je kleine kinderen hebt? Wij vertellen je hoe je dit kunt aanpakken.
Lees meer
Thema's: Overig

Effectief thuiswerken doe je zo!

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 15:45

Thuiswerken heeft veel voordelen, maar vraagt om enige discipline. Want hoe makkelijk is het om thuis andere dingen te gaan doen? Even netflixen, een wasje draaien, het huis opruimen. Om toch effectief te werk te gaan, hebben wij de beste tips voor je verzameld.
Lees meer
Thema's: Overig

Thuis studeren in de Virtual Classroom

Op Vrijdag, 20 Maart, 2020, 07:58

Heb je je aangemeld voor een opleiding of training in de komende periode? Dan heb je vast al gehoord dat de klassikale bijeenkomsten vanwege het Coronavirus geannuleerd zijn. Maar niet getreurd! Dankzij de Virtual Classroom kun je mogelijk toch de lessen volgen. <Lees meer> 

Lees meer
Thema's: Overig

Incompanytraject IGOM

Op Donderdag, 12 Maart, 2020, 13:27

In samenwerking met de IGOM-Academie bieden we een aantal mooie en waardevolle trainingen aan voor overheidsmedewerkers in Limburg. Lees meer over dit interessante incompanytraject bij IGOM. <Lees meer>
Lees meer
Thema's: Overig

Akkoord op Invoeringswet Omgevingswet

Op Woensdag, 4 Maart, 2020, 09:06

Recent heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Invoeringswet Omgevingswet. Deze wet zal bijdragen aan een soepele overgang naar de nieuwe Omgevingswet en vult de wet aan met een aantal waardevolle onderdelen. Weet u al wat deze Invoeringswet inhoudt?

Lees meer
Thema's: Overig

Incompanytraject gemeente Rotterdam

Op Woensdag, 4 Maart, 2020, 08:47

Is een opleiding of training niet alleen interessant voor uzelf, maar ook voor uw collega’s? Of wilt u als leidinggevende dat uw medewerkers gezamenlijk een opleiding of training volgen? Bij ons kan dat, dankzij onze incompany- en maatwerktrajecten. Rinie van der Stelt vertelt over een traject dat hij organiseerde voor kwaliteitsmedewerkers Werk en Inkomen bij de gemeente Rotterdam.
Lees meer
Thema's: Overig

Wordt u freelancer bij Bestuursacademie Nederland?

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 10:04

Bent u een expert in uw vakgebied? En lijkt het u leuk om uw kennis over te brengen op anderen? Bijvoorbeeld door les te geven aan vakgenoten of door het ontwikkelen van interessant lesmateriaal? Wij hebben verschillende vacatures openstaan voor freelancers.
Lees meer
Thema's: Overig

Als je hoger op de ladder staat, kun je verder kijken

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 09:58

Het gemeentehuis is niet langer een onneembare vesting. Ook de samenleving mag meedenken en meepraten over gemeentelijke plannen en krijgt steeds meer ruimte om zelf initiatieven op te starten. Onze docent Ben Nitrauw vertelt u meer over burgerparticipatie.
Lees meer
Thema's: Overig