Nieuws & Actualiteiten

Bent u de toekomst van Burgerzaken?

Op Vrijdag, 4 Januari, 2019, 10:06

Burgerzaken is volop in beweging. Burgers worden steeds mondiger, digitale dienstverlening neemt toe en steeds meer taken worden door automatisering – zonder mankracht – uitgevoerd. Het persoonlijke contact met klanten wordt minder, maar de complexiteit neemt toe.

Lees meer
Thema's: Blog , Overig

Gelukkig nieuwjaar!

Op Donderdag, 27 December, 2018, 10:31

Als directeur van Bestuursacademie Nederland wil ik u graag een gezond, voorspoedig en vooral ook leerzaam nieuwjaar wensen.  Ik hoop dat u het begin van 2019 feestelijk hebt kunnen inluiden met familie en vrienden.

Lees meer
Thema's: Blog , Overig

Maak kennis met finalist Brandon Pouw (JAVHJ19)

Op Dinsdag, 18 December, 2018, 01:35

Brandon Pouw (26) heeft altijd graag voor de overheid willen werken.Bij de overheid ben je echt in staat om impact te hebben. Maatschappelijke zingeving is voor mij dan ook erg belangrijk. Het niet alleen uit zijn op winstbejag, maar ook voor de samenleving van toegevoegde waarde zijn.” “Helemaal”, zo zegt hij, “in de tijd waarin wij nu leven. Het openbaar bestuur en de samenleving is aan het veranderen. Ik vind het heel belangrijk dat in die veranderingen iedereen zoveel mogelijk mee doet. Ook de groepen mensen die de overheid wantrouwen. De kloof tussen burger en overheid, burger en politiek moet zo klein mogelijk zijn.”

Lees meer
Thema's: Overig

Maak kennis met finalist Bijou van Haren (JAVHJ19)

Op Dinsdag, 18 December, 2018, 01:34

Bijou van Haren werkt bij de Koninklijke Landmacht. “Ik ben geen militair, maar burgermedewerker. Ik houd me als stafmedewerker bezig met de innovatie van het onderwijs binnen de Koninklijke Landmacht. Zelf had ik tijdens mijn studie Bestuurskunde ook niet verwacht dat ik uiteindelijk bij de Koninklijke Landmacht terecht zou komen. Maar ik ben erg blij dat ik deze stap genomen heb.”

Lees meer
Thema's: Overig

Maak kennis met finalist Neeltje van der Heijden (JAVHJ19)

Op Dinsdag, 18 December, 2018, 01:31

Neeltje van der Heijden (33) werkt als bestuursadviseur bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en als zelfstandig ondernemer. Ze is onder meer actief als procesbegeleider en inhoudelijk adviseur op het gebied van organisatieverbetering, maatschappelijk vastgoed en sturing door data in het sociaal domein. “De combinatie van het werken als bestuursadviseur bij de gemeente 's-Hertogenbosch en als zelfstandig ondernemer is een bewuste keuze. Enerzijds omdat ik heel graag de lokale overheid een stukje beter wil maken met alle complexe opgaven die er momenteel spelen. Anderzijds vind ik het heel leuk om ervaringen en inzichten op te doen buiten de gemeentemuren en om die kennis en perspectieven met anderen te delen.”

Lees meer
Thema's: Overig

Weet u wat u moet doen bij een ongeval op de werkvloer?

Op Donderdag, 13 December, 2018, 04:02

Als overheidsprofessional werkt u volgens de code voor goed openbaar bestuur. U neemt daarom verantwoordelijkheid voor uw taken. Maar u wilt die natuurlijk ook nemen voor de gezondheid van uw collega’s. Weet u wat u moet doen bij een ongeval?
 
Lees meer
Thema's: Overig

Nog slim uw opleidingsbudget inzetten?

Op Donderdag, 13 December, 2018, 03:59

Wist u dat veel overheidsorganisaties een opleidingsbudget beschikbaar hebben? En dat 40% hiervan ieder jaar blijft liggen? Informeer bij uw (HR-) manager en laat uw opleidingsbudget voor 2018 niet verloren gaan!
 
Lees meer
Thema's: Overig

In gesprek met de finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar

Op Donderdag, 13 December, 2018, 03:47

De drie finalisten die nog in de race zijn voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 zijn inmiddels bekend. Voor de finalisten is het aftellen geblazen: wie mag zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen? Wij spraken de kandidaten nog één keer. Waarom moeten juist zij die felbegeerde titel winnen? 
 
Lees meer
Thema's: Overig

Ontdek de kansen van het levenlanglerenkrediet

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:37

Wilt u een opleiding volgen, maar heeft u geen recht meer op studiefinanciering? Bijvoorbeeld omdat u ouder bent dan 30 jaar? Dan kunt u mogelijk geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dat is het levenlanglerenkrediet.
Lees meer
Thema's: Overig

Finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 bekend

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:17

De drie finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019-verkiezing zijn bekend. Tijdens de selectiedag van JS Consultancy namen tien kandidaten het tegen elkaar op voor een felbegeerde finaleplaats.
Lees meer
Thema's: Overig