Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Werk je in het complexe vakgebied financiën bij een gemeente of provincie? Dan is het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies, geschreven door Peter van den Doel, voor jou onmisbaar.
 

Financiën: een weerbarstig vakgebied

Elke derde dinsdag in september wordt de jaarlijkse begroting van het Rijk aangeboden. Een begroting die belangrijk is voor de financiën van gemeenten en provincies. Daarnaast zijn er veel regelgevingen en actuele ontwikkelingen waar financieel deskundigen in de praktijk rekening mee moeten houden. Denk aan de vernieuwing van het Besluit begroting en verantwoording (BBV) voor provincies en gemeenten, maar ook de verschuiving van de uitvoering van het sociaal beleid naar gemeenten. Het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies helpt je om alle regels en ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk.
 

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Het Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies is een praktisch en onmisbaar handboek voor financiële (beleids)ambtenaren, managers en bestuurders bij gemeenten en provincies. Het boek bevat uitgebreide informatie over beleid, control en financiën, maar geeft vooral antwoord op financiële vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.

In het boek ligt de focus niet in de eerste plaats op de cijfers, maar vooral op wat die cijfers voorstellen of waar ze voor staan. Er wordt ingegaan op de gevolgen van het vernieuwde BBV en de ontwikkelingen met betrekking tot planning-en-controldocumentatie. Ook bevat het boek handige bijlagen, zoals een checklist van het BBV en schematische overzichten van processen van budget- en P&C-cycli. Door de vele praktijkvoorbeelden is de theorie direct toepasbaar in je werk.
 

Het handboek bestellen?

Dat kan heel makkelijk! Bestel jouw exemplaar op de website van Managementboek.