Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Wat is het verschil tussen bedrijfskunde en bestuurskunde?

Op Dinsdag, 23 April, 2024, 14:28

Bedrijfskunde en bestuurskunde lijken in de kern erg op elkaar. Door de focuspunten zijn de vakken toch net anders. Wat is het verschil? En wat wordt er van je gevraagd als je overstapt van een bedrijfskundige naar een bestuurskundige rol?
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Dag van de Arbeid: Waarom zijn wij niet vrij op de Dag van de Arbeid?

Op Dinsdag, 23 April, 2024, 13:17

De Dag van de Arbeid (1 mei) is in Nederland steeds meer op de achtergrond geraakt en wordt eigenlijk niet gevierd. In dit artikel lees je hoe deze dag ontstaan is, waarom wij op deze dag niet vrij zijn en of dat negatief of positief is.
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Duurzame inzetbaarheid: houd personeel gezond en gemotiveerd

Op Woensdag, 3 April, 2024, 15:55

10 april is de Dag van de Duurzame inzetbaarheid, dat is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. In dit artikel lees je waarom én ontdek je hoe je medewerkers enthousiasmeert en betrokken houdt bij jouw organisatie. 
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Help jij jouw gemeente door het financiële dal in 2026 heen?

Op Donderdag, 9 November, 2023, 11:57

Alsof de structurele tekorten nog niet genoeg waren, dreigt er in 2026 een financieel dal te ontstaan voor gemeenten door de overgang naar een nieuw financieringssysteem. Hoe komt dat precies? En wat nu?
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Ziekteverzuim onder ambtenaren gestegen

Op Woensdag, 28 Juni, 2023, 13:36

Het ziekteverzuim onder ambtenaren bij gemeenten is gestegen. Dit blijkt uit de Personeelsmonitor Gemeenten 2022, waarin de resultaten van het onderzoek naar de arbeidsmarkt van gemeenteambtenaren in Nederland zijn gepresenteerd. 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Introductieprogramma: help nieuw talent op weg

Op Donderdag, 15 December, 2022, 13:46

Wil je nieuwe medewerkers een goede start geven in jouw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen je op weg met een goed introductieprogramma.

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Help jij jouw gemeente om de financiële situatie onder controle te krijgen?

Op Maandag, 5 September, 2022, 12:48

20 september is het Prinsjesdag. De dag waarop gemeenten graag meer duidelijkheid willen over de financiële ruimte die zij de komende jaren zullen hebben. Want de financiële situatie is sinds vorig jaar absoluut niet verbeterd!
 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Kijkje in het leven van een strategisch adviseur bij de overheid

Op Dinsdag, 28 Juni, 2022, 12:14

Heb je in jouw werk bij de overheid regelmatig te maken met complexe vraagstukken en lijkt het je een interessante uitdaging om hiervoor passende oplossingen te bedenken? Ontwikkel jezelf verder tot strategisch adviseur! 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Een kijkje in het leven van: de verzekeringsambtenaar

Op Woensdag, 19 Mei, 2021, 15:01

Elke gemeente krijgt vroeg of laat te maken met overheidsaansprakelijkheid en schadeclaims. De verzekeringsambtenaar heeft de belangrijke taak om de risico’s op dit gebied te beheersen. Hoe? Dat lees je hier.  

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Kijkje in de toekomst: Verandering financiële functie

Op Maandag, 26 April, 2021, 14:22

A&O Fonds Gemeenten deed onderzoek naar de toekomst van de financiële functie van gemeenten. De digitalisering biedt kansen voor de kwaliteit, transparantie en productiviteit van de financiële functie. Maar hoe dan precies? 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Thema's

Thema's