Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Help jij jouw gemeente door het financiƫle dal in 2026 heen?

Op Donderdag, 9 November, 2023, 11:57

Alsof de structurele tekorten nog niet genoeg waren, dreigt er in 2026 een financieel dal te ontstaan voor gemeenten door de overgang naar een nieuw financieringssysteem. Hoe komt dat precies? En wat nu?
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Ziekteverzuim onder ambtenaren gestegen

Op Woensdag, 28 Juni, 2023, 13:36

Het ziekteverzuim onder ambtenaren bij gemeenten is gestegen. Dit blijkt uit de Personeelsmonitor Gemeenten 2022, waarin de resultaten van het onderzoek naar de arbeidsmarkt van gemeenteambtenaren in Nederland zijn gepresenteerd. 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Introductieprogramma: help nieuw talent op weg

Op Donderdag, 15 December, 2022, 13:46

Wil je nieuwe medewerkers een goede start geven in jouw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen je op weg met een goed introductieprogramma.

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Help jij jouw gemeente om de financiƫle situatie onder controle te krijgen?

Op Maandag, 5 September, 2022, 12:48

20 september is het Prinsjesdag. De dag waarop gemeenten graag meer duidelijkheid willen over de financiƫle ruimte die zij de komende jaren zullen hebben. Want de financiƫle situatie is sinds vorig jaar absoluut niet verbeterd!
 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Kijkje in het leven van een strategisch adviseur bij de overheid

Op Dinsdag, 28 Juni, 2022, 12:14

Heb je in jouw werk bij de overheid regelmatig te maken met complexe vraagstukken en lijkt het je een interessante uitdaging om hiervoor passende oplossingen te bedenken? Ontwikkel jezelf verder tot strategisch adviseur! 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Een kijkje in het leven van: de verzekeringsambtenaar

Op Woensdag, 19 Mei, 2021, 15:01

Elke gemeente krijgt vroeg of laat te maken met overheidsaansprakelijkheid en schadeclaims. De verzekeringsambtenaar heeft de belangrijke taak om de risico’s op dit gebied te beheersen. Hoe? Dat lees je hier.  

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Kijkje in de toekomst: Verandering financiƫle functie

Op Maandag, 26 April, 2021, 14:22

A&O Fonds Gemeenten deed onderzoek naar de toekomst van de financiĆ«le functie van gemeenten. De digitalisering biedt kansen voor de kwaliteit, transparantie en productiviteit van de financiĆ«le functie. Maar hoe dan precies? 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

De kadernota/voorjaarsnota ā€“ wat is dat?

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 11:44

Het is voorjaar! Dat betekent dat het tijd is om te beginnen aan de kadernota. Houd jij je daar in je werk (nog) niet mee bezig, maar ben je wel benieuwd wat zo’n nota nu eigenlijk inhoudt? Je leest het in dit artikel.
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Actuele kennis over het Besluit begroting en verantwoording

Op Donderdag, 30 Januari, 2020, 15:01

Bent u nog bekend met alle eisen die het Besluit begroting en verantwoording (BBV) aan u stelt voor de opzet en inhoud van financiƫle rapportages zoals begrotingen, jaarrekeningen en de bijbehorende verantwoordingsstukken? Bij ons kunt u uw kennis opfrissen.
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Taken en bevoegdheden binnen het nieuwe omgevingsrecht

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 11:35

Het is belangrijk om binnen het nieuwe omgevingsrecht te weten wie wat kan en mag doen. Welke taken en bevoegdheden kunnen en mogen de verschillende overheden uitoefenen?

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering , Omgevingswet

Thema's

Thema's