MBA Fit for Future

Voor vandaag en morgen

1e startmoment

13-09-2021

Niveau

Masterprogramma

Duur

12 maanden

Studievormen

Zaterdag, Avond en Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt of wilt gaan werken binnen de financiële bedrijfsadministratie. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en je begrijpt dat alleen kennis van financiële kengetallen niet meer volstaat. Daarom wil je je ontwikkelen binnen de moderne bedrijfsadministratie en je kennis over digitale ontwikkelingen verder uitbreiden. Deze opleiding van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep biedt jou de unieke kans om deze 3 doelen te combineren. Je behaalt het gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering én een diploma MBA Fit for Future. Zo verzeker je je van goede carrièreperspectieven met kennis van hedendaagse en toekomstige bedrijfsadministratieve processen.

Aanpak

De opleiding bestaat uit 4 modules die opleiden tot het hoog gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Zo leer je over de jaarrekening, belastingwetgeving, kostencalculatie en financiering. Maar er is meer waar de toekomstige financial mee te maken krijgt. Zo verdiep je je in digitale ontwikkelingen en je ontdekt dat bedrijfsmodellen onder invloed van digitale processen soms op een andere manier effectiever ingericht kunnen worden. Je raakt bekend met big data en blockchaintechnologie en ziet welke invloed dit heeft op je werk binnen de financiële administratie.

In de opleiding maken we gebruik van actueel en praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je een moderne online leeromgeving ter beschikking. Via de online leeromgeving kun je per module een instructievideo bekijken. Zo kun je je kennis opfrissen over de onderwerpen die tijdens de les zijn besproken.Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om te oefenen met opdrachten en oefenexamens, waardoor je uitstekend voorbereid wordt op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Doordat de docent zelf in de praktijk actief is, is hij een ideale sparringpartner. Je kunt met al je vragen bij hem terecht.

Hiernaast word je tijdens de opleiding uitgebreid voorbereid op je examens. Als bedrijfsadministrateur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) met Boekhoudkundige Inleiding. Op de website van onze businesspartner (www.mvp.nl) vind je een test die je kunt gebruiken om vast te stellen of je over voldoende boekhoudkundige voorkennis beschikt.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je werkt binnen de financiële administratie of wilt hierin gaan werken. De opleiding MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) Fit for Future met verdieping op het digitale vlak biedt daarvoor een uitstekende basis. Je verwerft de vakkennis, een hoog aangeschreven diploma en bent voorbereid op de eisen die aan de toekomstige financieel professional worden gesteld.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Digitale Toekomst voor Financials PE

(1 bijeenkomst)

 • Digitale ontwikkelingen
 • Intelligente organisatie
 • Business intelligence en business control
 • Nieuwe businessmodellen
 • Datagedreven organisaties
 • Klantlevenscyclus
 • Toekomst
 • Blockchain
 • Big data

MBA Bedrijfsadministratie

(8 bijeenkomsten)

 • Inrichten van de boekhouding
 • Uitgangspunten van financiële administratie
 • Budgettering en administratie
 • Projectadministratie en resultaatberekening per project
 • Journaliseren van financiële feiten
 • Examentraining

MBA Financiering

(8 bijeenkomsten)

 • Investeringsselectie
 • Vermogensbehoefte bepalen
 • Analyse van de jaarrekening: kengetallen
 • Interne en externe verslaggeving
 • Opstellen van een balans
 • Examentraining

MBA Kostencalculatie

(8 bijeenkomsten)

 • Kostensoorten en kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering en -bewaking
 • Kostprijs- en capaciteitsberekeningen
 • Optimaliseringsvraagstukken: uitbesteden of zelf maken
 • Examentraining

MBA Belastingwetgeving

(8 bijeenkomsten)

 • Inkomsten- en loonbelasting
 • Algemene wet inzake rijksbelastingen (Awr)
 • Omzetbelasting
 • Examentraining

Diploma

Je neemt deel aan de training Digitale Toekomst voor Financials PE. De overige modules worden elk afzonderlijk afgerond met een digitaal examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Hiervoor kun je een diploma Moderne Bedrijfsadministratie aanvragen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Daarnaast rond je de opleiding af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van alle examens ontvang je het officiële diploma ‘MBA Fit for Future’ en het diploma 'Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)' van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Dit programma duurt 1 jaar. Het programma wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 16 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur. De avondvariant heeft 33 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt dit programma ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.970,-
Studiemateriaal
€ 440,-
Examenkosten
€ 852,-
Eindopdracht
€ 295,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 412,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.984,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

MBA Fit for Future

Voor vandaag en morgen

1e startmoment

13-09-2021

Niveau

Masterprogramma

Duur

12 maanden

Studievormen

Zaterdag, Avond en Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.