Mail door

Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping

Een verdieping op het gebied van het BBV

1e startmoment

18-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de opleiding Besluit Begroting en Verantwoording Basis gevolgd? En wil je je kennis over dit onderwerp verder uitbreiden? In deze opleiding verdiep je je in de praktische toepassing van het Besluit begroting en verantwoording (BBV). We behandelen de meer complexe praktijksituaties: hoe pas jij als financieel adviseur het BBV dan goed toe?

Jouw resultaat

Na het volgen van deze opleiding weet je ook in complexe situaties het BBV praktisch toe te passen; je weet een concrete vertaalslag te maken naar je eigen dagelijkse (werk)praktijk.

Aanpak

In deze verdiepende opleiding ga je nader in op de BBV. Zo verdiep je je in meerjareninvesteringen en ga je actief aan de slag met het gebruik van financiële kengetallen. Daarnaast verdiep je je ook in de adviserende rol voor financiële vraagstukken. De opleiding is interactief van opzet: lesstof en praktijksituaties worden afgewisseld.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je beschikt over kennis van boekhouden en je hebt je diploma Besluit Begroting en Verantwoording Basis.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent inmiddels vertrouwd met de inhoud en betekenis van het BBV en je wilt je verder bekwamen in de praktische toepassing hiervan. Je bent bijvoorbeeld een ervaren financieel adviseur, consulent, adviseur P&C of teamleider.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De gemeente, omgeving en organisatie
  • Begroting en complexe begrotingswijzigingen
  • Meerjareninvesteringplan, beleid met betrekking tot investeringen, onderhoud kapitaalgoederen enzovoort
  • Beleid met betrekking tot reserves en voorzieningen en riolering
  • Indicatoren, doelenboom, financiële kengetallen
  • Beleid met betrekking tot overhead, kostendekkende tarieven en rente
  • Grondbeleid en het BBV
  • Budgetteren en rechtmatigheid
  • Risicomanagement
  • Jaarstukken en toelichting

Diploma

Je sluit de opleiding af met een digitaal examen. Bij het behalen van een voldoende ontvang je het diploma ‘Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De opleiding duurt 3 maanden. Deze opleiding heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.849,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.586,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Besluit Begroting en Verantwoording Verdieping

Een verdieping op het gebied van het BBV

1e startmoment

18-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.