Financieel Management voor Niet-financiële Managers of Beleidsmedewerkers

Word een volwaardig gesprekspartner van de afdeling Financiën

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Financiële planning is een zaak van iedere manager en beleidsmedewerker. Maar je hoeft niet alles tot in detail te kennen. Je wordt omringd door specialisten, zoals controllers en financieel adviseurs. Het is echter niet goed als alle noodzakelijke kennis en vaardigheden alleen bij de specialisten zit. Daarom is het van belang dat je begrip hebt van en inzicht hebt in het financiële instrumentarium en de ‘taal van financiën’ begrijpt én spreekt. Dat alles leer je in deze boeiende training.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je volledig op de hoogte van de algemene financiële gang van zaken bij een decentrale overheidsorganisatie. Daarnaast weet je je te presenteren als een volwaardig gesprekspartner van financiële medewerkers. Ook ken je het wettelijk kader en heb je inzicht in de opzet en structuur van een (programma)begroting. Je weet hoe de planning-en-controlcyclus eruitziet en krijgt inzicht in de rol van de controller. Je kunt informatie verstrekken aan het college om verantwoording af te leggen en weet wat onder doelmatigheid en rechtmatigheid wordt verstaan. Bovendien heb je inzicht in de basisprincipes van risicomanagement.

Doelgroep

Je bent directeur, manager of beleidsmedewerker en budgetbevoegd.

Aanpak

Deze training is zeer praktijkgericht. Je wordt dan ook uitgenodigd praktijkvoorbeelden en -cases aan te dragen. Daardoor komt de leerstof tot leven en kun je de betekenis van begrippen doorgronden.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Financieel Management voor Niet-financiële Managers of Beleidsmedewerkers

Word een volwaardig gesprekspartner van de afdeling Financiën

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.