Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers

Raak vertrouwd met de financiële gang van zaken in je organisatie

1e startmoment

15-12-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Aan planvorming, budgettering en verslaglegging is altijd een financiële component verbonden. Als overheidsmedewerker hoef je niet alle details van de overheidsfinanciën te kennen, maar wil je wel de taal van financiën kunnen begrijpen en spreken. Basiskennis van financiële aspecten en begrippen is hiervoor noodzakelijk. Deze training helpt je goed op weg in de financiële wereld van de overheid en laat je onder meer kennismaken met zaken als budgetteren, de planning-en-controlcyclus, kaderstelling, begroten, rapporteren en verantwoorden. In korte tijd raak je vertrouwd met de financiële gang van zaken in je organisatie.

Jouw resultaat

Na afloop van de training ben je bekend met de belangrijkste financiële begrippen en kun je financiële overzichten interpreteren. Hierdoor begrijp je de financiële (on)mogelijkheden en gevolgen van beleidsvoorstellen beter.

Doelgroep

Je hebt regelmatig te maken met financieel specialisten. Om een goede gesprekspartner te zijn is basiskennis van financiën gewenst.

Aanpak

De training heeft tot doel je inzicht te verschaffen in de financiële gang van zaken binnen je organisatie. Na afloop spreek je de taal van financieel specialisten en kun je als gesprekspartner van financieel medewerkers optreden. Je hebt inzicht in budgetteren, de planning-en-controlcyclus, kaderstelling, begroten, rapporteren en verantwoording.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers

Raak vertrouwd met de financiële gang van zaken in je organisatie

1e startmoment

15-12-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.