Interne Controle

Praktijkprogramma voor een efficiënte interne controle

1e startmoment

28-09-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe worden interne controles uitgevoerd? Met behulp van praktische voorbeelden krijg je in deze vakopleiding antwoord op die vraag. Tijdens de opleiding worden interne controles aan de hand van een stappenplan uitgewerkt. Dit stappenplan kan ook direct in je organisatie toegepast worden. Deze vakopleiding gaat niet in op de AO, die op orde moet zijn om interne controles uit te voeren.

Jouw resultaat

Na deze vakopleiding weet je hoe je interne controle in je eigen organisatie moeiteloos kunt uitvoeren. Je kunt de controle schriftelijk op professionele wijze vastleggen en uitvoeren. Ook ben je in staat adviezen te geven over verbetermogelijkheden.

Aanpak

De opleiding behandelt de doelstellingen van interne controle en gaat in op de controleprocessen, de plannen en de uitvoering. Na de eerste dag van de opleiding ga je concreet aan de slag met een opdracht in je eigen werkomgeving. Je voert in je eigen organisatie een interne controle uit en rapporteert hierover. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om deze controle uit te voeren. Tijdens de opleiding wordt besproken hoe je de controle schriftelijk vastlegt. Daarnaast bekijk je welke verbeteringen mogelijk zijn aan de hand van je ervaringen in de praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je functie verlangt dat je bekend bent met de uitvoering van de interne controle (IC) en dat je een intern controleplan kunt opstellen. Je bent bijvoorbeeld controller, AO-/IC-medewerker of lijnmanager.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
Interne controle - theorie

 • Doel en definitie van interne controle
 • Wat is AO? Wat is IC? Wat is AO/IC?
 • Proces interne controle
 • Hoe kan een plan voor een IC eruitzien?
 • Hoe kun je een IC uitvoeren?
 • Hoe kun je rapporteren over de gevoerde IC?

Interne controle - praktijk

 • Het maken van een controleplan
 • Uitvoeren interne controle
 • Schrijven van verslag en advies
 • Voortgang van de aanbevelingen
 • Checklist controleplan en rapportageformat

Diploma

Je rondt de module af met een praktijkgerichte opdracht. Na het succesvol afronden van dit examen ontvang je het diploma ‘Interne Controle’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 1 maand. Je volg 2 dagbijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 849,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.248,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Interne Controle

Praktijkprogramma voor een efficiënte interne controle

1e startmoment

28-09-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.