Extra voordelig studeren met het STAP-budget

Extra voordelig studeren met het STAP-budget

Wat is het STAP-budget?
Wat is het STAP-budget?
Wat is het STAP-budget?

Wil je heel voordelig een opleiding of training volgen om je kennis en vaardigheden te verbeteren? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 gebruikmaken van het STAP-budget van € 1.000,-. Hieronder vertellen we je hoe het werkt.
 

Wat is het STAP-budget?

Vanaf 1 maart 2022 geldt een nieuwe regeling voor een algemeen leer- en ontwikkelbudget: het STAP-budget. STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’ en is bedoeld om mensen te stimuleren trainingen en opleidingen te volgen om hun kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. Per jaar stelt de overheid 200 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling. Hiermee kunnen naar schatting zeker 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding betalen.
 

Hoe werkt het? 

Het STAP-budget is maximaal € 1.000,- (inclusief btw). Je kunt het budget één keer per jaar toegekend krijgen op opleidingen die starten na 29 maart 2022 en ontvangt dit als een gift. Dat betekent dat je het bij een goede afronding van je opleiding of training niet hoeft terug te betalen. Ook het voorschieten van de opleidingskosten is niet nodig. Op de factuur van je opleiding wordt € 1.000,- in mindering gebracht. Als de kosten van je opleiding hoger zijn dan het STAP-budget, ga dan vooral eens in gesprek met je werkgever over de overige kosten. Mogelijk kan er een bijdrage geleverd worden vanuit het opleidingsbudget binnen de organisatie of bijvoorbeeld vanuit het gemeentefonds.

Je kunt het budget 1 keer per jaar toegekend krijgen voor een opleiding en je ontvangt dit als een gift. Grijp je kans en bekijk ons opleidingsaanbod: 

Een opleiding of training kiezen
STAP-budget aanvragen
STAP-budget aanvragen
STAP-budget aanvragen

Zo vraag je het STAP-budget aan

Heb je de opleiding of training gevonden die perfect aansluit op je wensen? Dan kun je het STAP-budget aanvragen door onderstaande stappen te volgen. Let op: het STAP-budget was in het eerste tijdvak binnen 3 dagen al op. Meld je daarom nu al aan voor het volgende tijdvak. Je krijgt dan alvast je STAP-aanmeldbewijs. Daarmee kun je dan snel op 2 mei je aanvraag indienen bij UWV. Wacht niet te lang, want er is ook voor het tweede tijdvak een beperkt STAP-budget beschikbaar (op = op).

Het subsidiebedrag van 200 miljoen euro wordt dit jaar verdeeld over vijf inschrijftermijnen. Je hebt dus vijf keer de kans om een aanvraag in te dienen. Maar op is op, dus wacht niet te lang! Wanneer het STAP-budget is toegekend, ontvangen wij als opleider dit bedrag en wordt het afgetrokken van jouw opleidingskosten.

Opleidingsaanbod
Opleidingsaanbod
Opleidingsaanbod

Het STAP-budget is aan te vragen voor alle opleidingen en trainingen van Bestuursacademie Nederland. Hierdoor is het mogelijk om goedkope opleidingen met hoge korting of zelfs gratis te volgen. Voor opleidingen die meerder jaren duren is het mogelijk om ieder jaar het STAP-budget aan te vragen, waardoor de korting flink op kan lopen.

Hieronder hebben we een lijst samengesteld met opleidingen en trainingen waarvan wij denken dat ze interessant kunnen zijn in combinatie met het STAP-budget. Uiteraard kun je gewoon door ons hele opleidingsaanbod zoeken.

Opleiding
Burger- en Publiekszaken
BABSen-training
Hoe Werkt de Gemeente - E-learning
Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)
Nieuwe Wet Inburgering - E-learning
NVVB B0 Startersmodule
NVVB B10 Adresonderzoek 1
NVVB B11 Buitenlandse Rechtsfeiten in de BRP
NVVB B12 Huisbezoek, van Vooronderzoek tot Afhandeling
NVVB B2 Nederlandse Reisdocumenten en Rijbewijzen
NVVB B3 Systematiek van Gegevensverwerking
NVVB B4a Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (afstemming en naamrecht)
NVVB B4b Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (overlijden, huwelijk en geregistreerd par)
NVVB B5 Nederlandse Rechtsfeiten in de BRP
NVVB B6 Nederlandse Nationaliteitsrecht
NVVB B7 Migratie
NVVB B8 Gegevensverstrekking
NVVB B9 Awb en Procesrecht 1
NVVB V1 Dienstverlening
NVVB V2 Zelfontwikkeling
 
Beleid en Bestuur
Beleid Maken en Beleid Schrijven
Algemene Wet Bestuursrecht - E-learning
Politieke Antenne
 
Ruimtelijk Domein
Ruimtelijke Ordening
Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1)
Omgevingsrecht
Introductie Omgevingswet
 
Bedrijfsvoering
Basiskennis Boekhouden (BKB®)
 
Persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden
Boost je Talent
Training Effectieve Gespreksvaardigheden
 
Sociaal Domein
HBO Schuldhulpverlening
Participatiewet - E-learning
HBO Wmo-consulent
Integrale Kennis van het Sociaal Domein - E-learning
Wmo en Jeugdwet - E-learning
Inkomensconsulent
Participatiewet

Arrangementskosten bij een opleiding met STAP-budget

Sommige opleidingen zijn met de subsidie voor jou kosteloos, bijvoorbeeld onze E-learning trainingen. Als je de opleiding op locatie volgt, dan worden er arrangementskosten in rekening gebracht. Deze worden niet vergoed via het STAP-budget, omdat deze verschillen per variant (avond/dag/e-learning). De arrangementskosten kun je per opleiding vinden op het tabblad "Kostenspecificatie".

De voorwaarden
De voorwaarden
De voorwaarden

Voorwaarden STAP-budget

Als je gebruik wilt maken van het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
1. De opleiding of training start na 30 mei 2022
2. Je bent 18 jaar of ouder en hebt de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt
3. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk
4. Op het moment van de aanvraag ontvang je geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen (je kunt het STAP-budget wel combineren met het levenlanglerenkrediet)
5. Je opleiding dient minimaal 4 weken na je aanvraag bij UWV te starten en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak (bekijk het hele overzicht bij Wat is het STAP-budget?)
6. Je hebt het STAP-budget dit jaar nog niet eerder toegekend gekregen

Wil je meer informatie?

Heb je vragen over het STAP-budget? Of wil je graag een passend opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs door te bellen naar 035 - 7 604 850 of te mailen naar info@bestuursacademie.nl.