Thema's

Thema's

Daniëlle is Streetwise Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024!

Op 11 april werd Daniëlle Arts, wijkboa bij de Gemeente Tilburg, uitgeroepen tot de Streetwise Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024! FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, was dit jaar op zoek naar dé ‘streetwise’ ambtenaar. Heb je de grote finaledag gemist? Wij vertellen je hieronder alles wat je moet weten.  

 

De strijd om de titel 

De afgelopen maanden hebben Daniëlle Arts, Mohamed Abdulahi en Kavish Kowlesar met verschillende opdrachten, trainingen en het werven van stemmen hard gestreden voor de titel. Tijdens de finale kregen zij nog één laatste kans om de jury te overtuigen. Dat ging ze alle drie goed af, maar een trotse en blije Daniëlle ging er met onze opleidingscheque vandoor.  

Ze bleek het perfecte voorbeeld te zijn van iemand met aandacht voor inwoners, die weet wat er leeft in de maatschappij én die deze uitdagingen met beide handen aanpakt. Haar enthousiasme en betrokkenheid gaven haar net dat beetje extra waardoor ze eruit sprong ten opzichte van de twee andere finalisten. 

 

Toekomstplannen 

Daniëlle wil de boa positiever in het daglicht zetten. “Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van boa’s”, vertelt ze. “Als ik ze vraag hoe zij denken dat mijn werkdag eruitziet, antwoorden ze met bekeuringen en boetes uitdelen, terwijl ik dat juist bijna niet meer doe en dat signaal wil ik doorgeven”, aldus Daniëlle. Voorlopig voelt ze zich nog prettig in haar uniform en is ze nog niet weg bij de Gemeente Tilburg. Meer over haar ambities en unieke manier van werken lees je hier

 

Het FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk 

Zonder haar netwerk van jonge ambtenaren zou FUTUR niet kunnen bestaan. FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. Het brengt hen samen voor netwerkvorming en uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. FUTUR verbindt jonge ambtenaren, weet wat er onder jonge ambtenaren leeft, vertegenwoordigt jonge ambtenaren en vertelt het verhaal van jonge ambtenaren. 

 

Namens het hele team van Bestuursacademie Nederland bedanken wij FUTUR en wensen we Daniëlle heel veel succes toe in de toekomst!

Thema's

Thema's