Openbare Orde en Veiligheid

Openbare Orde en Veiligheid

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en goede resultaten...

Lees meer

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en goede resultaten...

Lees meer

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en goede resultaten...

Lees meer

Openbare Orde en Veiligheid: 19 opleidingen in Den Haag

Filters

Filter

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (1) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (3) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (1) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en goede resultaten behaalt?

Werken in het domein openbare orde en veiligheid

Veiligheid is een hoofdtaak van de overheid. De gemeente heeft in de aanpak van problemen op het gebied van openbare orde en veiligheid een regisserende rol. Zij zorgt voor afstemming met veiligheidspartners als politie, het Openbaar Ministerie, sociale wijkteams, woningcorporaties en de brandweer. De intensieve samenwerking met deze partners en steeds veranderende wetten maken een functie in de openbare orde en veiligheid uitdagend, maar ook complex. U moet op de hoogte blijven van wetswijzigingen en het gevolg hiervan op uw werkzaamheden. Ook werkt u voortdurend aan belangenbehartiging.

Werken aan de openbare orde en veiligheid is geen dag hetzelfde. De ene week voert jeugdoverlast de boventoon, de andere week zijn er raadsvragen over een evenement die met spoed beantwoord moeten worden. Ontwikkelingen binnen het domein die een rol spelen, zijn bijvoorbeeld het juridisch instrumentarium met onder andere de Grondwet, Gemeentewet, Awb, APV en Politiewet. Ook speelt de positie van de burgemeester, de Raad, het college van B en W en van de politie mee.

Opleidingen over openbare orde en veiligheid bij Bestuursacademie Nederland

Hoe zorgt u dat u de goede keuzes maakt? Dat u uw functie goed uitvoert, u de laatste wet- en regelgeving kent en dat u sterke adviezen geeft? De opleidingen van Bestuursacademie Nederland helpen u op weg. Onze opleidingen spelen in op de rol en toenemende verantwoordelijkheden op het terrein van veiligheid. Voor iedere functie binnen het domein openbare orde en veiligheid hebben wij een geschikte opleiding. U werkt bijvoorbeeld als: 

  • Beleidsmedewerker/-adviseur
  • Juridisch adviseur
  • Risicomanager

Met een korte cursus kunt u de benodigde vaardigheden ontwikkelen, maar wij bieden ook programma’s op HBO- of Masterniveau. In al onze programma’s ligt de focus op de praktijk. Uw medestudenten zijn collega’s uit het vakgebied. Door ervaringen te delen en samen te werken aan opdrachten leert u ook veel van elkaar.

Wat leert u bij ons?

We gaan onder andere in op onderwerpen als integrale veiligheid, crisismanagement, bijzondere wetten en criminaliteitsbestrijding. Zo krijgt u in de training Criminaliteitsbestrijding en Ondermijning praktische handvatten aangereikt voor een effectieve aanpak van ondermijning. U leert inventariseren wat de risicogebieden binnen uw gemeente zijn en ontdekt welke maatregelen u kunt nemen tegen criminele activiteiten. Ook leert u effectief samenwerken met veiligheidspartners.

In het programma HBO Integrale Veiligheid ontdekt u hoe u een antwoord vindt op moeilijke veiligheidsvraagstukken. U bekijkt veiligheid vanuit verschillende perspectieven en ontwikkelt zo een integrale aanpak met passende maatregelen voor uw organisatie.

Wat nu als er een incident of crisis plaatsvindt? Welke maatregelen kunt u als gemeente nemen om de situatie op te lossen? En hoe zorgt u dat u verbonden bent en op één lijn ligt met veiligheidspartners, zodat u goed kunt samenwerken? In de Professional Master Veiligheids- en Crisismanagement werkt u aan het opzetten of het verder professionaliseren van het veiligheids- en crisismanagement binnen uw organisatie.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke opleiding het beste bij u past, kunt u altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs.

Maatwerk en incompany

Bestuursacademie Nederland biedt niet alleen individuele trainingen en opleidingen, maar ook trajecten die op maat worden gesneden voor uw organisatie. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Uw organisatie en opleidingsbehoefte staan centraal
  • Gericht op uw praktijk
  • Uw medewerkers leren alleen de zaken die er in uw praktijk echt toe doen
  • Starten op een moment en locatie die u uitkomen

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.