Drank- en Horecawet in de Praktijk

Praktische kennis over de Drank- en Horecawet

1e startmoment

03-09-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Drank- en Horecawet geeft gemeenten de verantwoordelijkheid over handhaving, toezicht en vergunningverlening. Als gemeente ben je verantwoordelijk voor onder andere het integraal horecabeleid en toezicht en handhaving op de uitvoering van de Drank- en Horecawet. Maar ook voor het opstellen en uitvoeren van een preventie- en handhavingsplan. Welke consequenties hebben recente wijzigingen voor je beleid? Hoe zorg je ervoor dat festivals, buurtfeesten, jeugdcentra en scoutingclubs zich aan de regels houden? Deze training biedt je de handvatten om in de praktijk vorm te geven aan de uitvoering van de Drank- en Horecawet. Ook eventuele wijzigingen in deze wet worden meegenomen. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je op de hoogte van de Drank- en Horecawet en kun je een concrete vertaalslag maken naar je werkpraktijk. Deze training geeft je handvatten en inzicht over het opstellen van een handhavings- en beleidsplan, integraal samenwerken, maar ook leer je hoe de uitvoering van de wet er in de praktijk uitziet.

Aanpak

Op praktische wijze wordt ingegaan op de integrale toepassing in vergunningverlening, toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet volgens de laatste actuele inzichten. Er is bovendien aandacht voor de eisen die aan een beleidsplan worden gesteld ten aanzien van de aanpak van het drank- en horecabeleid.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je verzorgt de uitvoering van de Drank- en Horecawet en wilt je kennis op dit vlak verdiepen. Je bent werkzaam als (administratief) medewerker toezicht en handhaving (horecabedrijven) of juridisch medewerker op het gebied van horeca.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Uitvoering van de Drank- en Horecawet in de praktijk
 • Aangrenzende regelgeving
 • Preventie- en handhavingsplan opstellen
 • Gemeentelijk ruimtelijk beleid
 • Openbare orde, volksgezondheid en hygiëne
 • Handhavingsstrategie en coulanceregeling
 • Mengvormen Drank- en Horecawet
 • Handhaving in de praktijk (toetsing Drank- en Horecawetvergunning)
 • Verklaring Sociale Hygiëne
 • NIX zonder ID
 • Alcoholgebruik onder jongeren: waar of bij wie ligt de verantwoordelijkheid?
 • Jurisprudentie en (complexe) casuïstiek
 • Last onder dwangsom of last onder bestuursdwang
 • Vormgeven van integraal horecabeleid
 • Voorbeelden uit de praktijk zoals de Horecanota

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Drank- en Horecawet in de Praktijk’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training Drank- en Horecawet in de Praktijk duurt 3 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.199,-
Studiemateriaal
€ 350,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.762,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Drank- en Horecawet in de Praktijk

Praktische kennis over de Drank- en Horecawet

1e startmoment

03-09-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.