Alcoholwet Basis

Praktische kennis over de Alcoholwet

1e startmoment

07-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Alcoholwet geeft gemeenten de verantwoordelijkheid over handhaving, toezicht en vergunningverlening. Als gemeente ben je verantwoordelijk voor onder andere het integraal horecabeleid en toezicht en handhaving op de uitvoering van de Alcoholwet. Maar ook voor het opstellen en uitvoeren van een preventie- en handhavingsplan. Welke consequenties hebben recente wijzigingen voor je beleid? Hoe zorg je ervoor dat festivals, buurtfeesten, jeugdcentra en scoutingclubs zich aan de regels houden? Deze training biedt je de handvatten om in de praktijk vorm te geven aan de uitvoering van de Alcoholwet. Ook eventuele wijzigingen in deze wet worden meegenomen. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je op de hoogte van de Alcoholwet en kun je een concrete vertaalslag maken naar je werkpraktijk. Deze training geeft je handvatten en inzicht over het opstellen van een handhavings- en beleidsplan, integraal samenwerken, maar ook leer je hoe de uitvoering van de wet er in de praktijk uitziet.

Doelgroep

Je verzorgt de uitvoering van de Alcoholwet en wilt je kennis op dit vlak verdiepen. Je bent werkzaam als (administratief) medewerker toezicht en handhaving (horecabedrijven) of juridisch medewerker op het gebied van horeca.

Aanpak

Op praktische wijze wordt ingegaan op de integrale toepassing in vergunningverlening, toezicht en handhaving van de Alcoholwet volgens de laatste actuele inzichten. Er is bovendien aandacht voor de eisen die aan een beleidsplan worden gesteld ten aanzien van de aanpak van het drank- en horecabeleid.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Alcoholwet Basis

Praktische kennis over de Alcoholwet

1e startmoment

07-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.