Openbare orde en veiligheid voor de Rijksoverheid

Openbare orde en veiligheid voor de Rijksoverheid

Voel jij je verantwoordelijk voor de landelijke handhaving van de openbare orde en veiligheid? Versterk jezelf dan met kennis en vaardigheden die het Rijk nodig heeft....

Lees meer

Voel jij je verantwoordelijk voor de landelijke handhaving van de openbare orde en veiligheid? Versterk jezelf dan met kennis en vaardigheden die het Rijk nodig heeft....

Lees meer

Voel jij je verantwoordelijk voor de landelijke handhaving van de openbare orde en veiligheid? Versterk jezelf dan met kennis en vaardigheden die het Rijk nodig heeft....

Lees meer

Openbare orde en veiligheid voor de Rijksoverheid: 4 opleidingen

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO niveau (2) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Voel jij je verantwoordelijk voor de landelijke handhaving van de openbare orde en veiligheid? Versterk jezelf dan met kennis en vaardigheden die het Rijk nodig heeft.
 

Ontwikkelingen in openbare orde en veiligheid bij de Rijksoverheid

Nieuwe technologische mogelijkheden en globalisering maken digitale veiligheid net zo urgent als fysieke veiligheid. Digitaal bijblijven is dus heel belangrijk voor jou in dit werkveld.

Ook grote crises zoals klimaat en corona hebben grote impact op de openbare orde in Nederland. Als bijvoorbeeld crisismanager, beleidsadviseur of veiligheidsexpert bij de Rijksoverheid moet je deze internationale ontwikkelingen kunnen vertalen naar landelijk beleid. Onze opleidingen en trainingen helpen je daarbij.
 

Wat je op het terrein van openbare orde en veiligheid moet kennen en kunnen

Kennis van de laatste wet- en regelgeving is in elke functie binnen de openbare orde en veiligheid onmisbaar. Een vaardigheid die je ook nodig hebt, is samenwerken. Je moet namelijk allerlei belangen kunnen behartigen. Dat doe je soms op lokaal niveau, met veiligheidspartners zoals de gemeente, politie en woningcorporaties. En soms op internationaal niveau, zoals bij de bestrijding van cybercriminaliteit en het opstellen van EU-beleid.
 

Onze top 3 opleidingen en trainingen over openbare orde en veiligheid

Zoek je een praktijkgerichte training om je juridische kennis te vergroten? Of juist een brede opleiding op HBO-niveau, die jouw carrière in de openbare orde en veiligheid een vliegende start geeft?
Maak kennis met de 3 meest gekozen opleidingen van dit moment:

Een Bestuurlijke Aanpak van Ondermijning

De bestuurlijke mogelijkheden om criminele activiteiten te voorkomen en te bestrijden: die ontdek je tijdens de opleiding Een Bestuurlijke Aanpak van Ondermijning. Je leert hoe je een effectief ondermijningsbeleid opstelt en hoe je samenwerkt met veiligheidspartners en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC).

HBO Criminologie

In de HBO Criminologie verdiep je je in de achtergronden en preventie van crimineel gedrag. Ook ontwikkel je vaardigheden om je nieuwe kennis om te zetten in beleid, plannen of begeleiding van mensen met een criminele achtergrond. Met praktijkcases en opdrachten leer je hoe je de lesstof toepast in je dagelijkse werk.

HBO Integrale Veiligheid

Heb je in je werk veel te maken met het thema veiligheid? En wil je een integrale aanpak met passende maatregelen kunnen ontwikkelen? Onze HBO Integrale Veiligheid biedt je een brede basis. Je gaat aan de slag met onderwerpen als fysieke veiligheid, risicomanagement, sociale veiligheid en projectmanagement.
 
Benieuwd welke opleiding of training bij jouw leerwensen past? Of wil je meer informatie? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.