Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Het wethouderschap brengt tal van taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Als nieuwe wethouder wilt u zich dan ook goed voorbereiden op deze functie. U wilt zich een beeld vormen van wat er precies van u wordt verwacht en van de rol die u speelt binnen het complexe krachtenveld van het lokale openbaar bestuur. Het wethouderschap is immers een risicovol vak met een hoog afbreukrisico. Deze introductie vormt een uitstekende voorbereiding op uw rol als wethouder.

Uw resultaat

Na afloop van deze training bent u op de hoogte van de belangrijkste processen en procedures binnen de gemeente. U weet welke bestuursstijlen er zijn en u kent uw eigen stijl van besturen. Ook weet u effectief om te gaan met de raad en weet u wat ervoor nodig is om samen met de ambtelijke organisatie resultaten te boeken. U beschikt bovendien over handvatten voor het omgaan met de media.

Doelgroep

U bent onlangs wethouder geworden en u wilt een korte introductie op het wethoudersvak.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk. Zo kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Processen en procedures in het lokale bestuur
  • Uw kracht, bestuursstijlen en communicatiestijlen
  • Aansturen en samenwerken met ambtenaren
  • Zakendoen met de raad
  • Verbindend besturen: draagvlak zoeken en vinden
  • Ambities omzetten in resultaten
  • Werking van en omgang met media

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Introductie Nieuwe Wethouders’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Incompany

Wij kunnen deze training bij u op locatie (incompany) verzorgen. Dat scheelt reistijd, maar biedt ook andere voordelen. Ook kunnen wij de praktijk optimaal op uw organisatie afstemmen.

Deze training vindt incompany plaats, geheel op maat gemaakt voor uw werkomgeving en aangepast aan uw wensen. Wilt u meer weten of uw belangstelling kenbaar maken? Neem dan contact op met een van onze consultants via 035 - 7 604 850.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.