Nieuws & Actualiteiten

Medische zorg mogelijk zonder geldig identiteitsbewijs

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:28

Burgers die vanwege het coronavirus thuis moeten of willen blijven, hoeven zich niet direct zorgen te maken over een verlopen legitimatiebewijs. Tijdens de coronacrisis kunnen zij ook zonder geldig legitimatiebewijs gebruikmaken van medische zorg.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Babs worden?

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 10:07

Wilt u bruidsparen de dag van hun leven bezorgen met een trouwceremonie die iedereen bijblijft? Wij vertellen u meer over het vak van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en hoe u dit kunt worden.
Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Burgerzaken Leiden doet het ‘gewoon’

Op Donderdag, 11 Juli, 2019, 11:18

Door: Marlous Schreve | Manager Burgerzaken | Gemeente Leiden

Een jaar of 4 geleden hoorde ik het voor het eerst ‘de toekomst van Burgerzaken gaat veranderen’. Een aantal veranderingen zouden veel impact gaan hebben. Op dat moment dacht ik: hier moeten we mee aan de slag!

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Omgaan met agressie aan de gemeentebalie, hoe doet u dat?

Op Vrijdag, 4 Januari, 2019, 10:22

Hoogstwaarschijnlijk heeft u er ook weleens mee te maken gehad. Een agressieve burger aan uw balie. Helaas moeten we hier hoogstwaarschijnlijk zeggen, want de laatste cijfers laten zien dat agressiegevallen binnen gemeenten nog steeds zorgwekkend zijn en niet dalen. Wat zien we gebeuren qua agressie? Wat kunt u hier van uw organisatie verwachten? En wat kunt u zelf doen bij agressie?

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

De omgeving moet ook meegaan in de verandering

Op Maandag, 4 Juni, 2018, 13:43

Als je mensen mee wilt krijgen in verandering is het onder meer belangrijk dat ze zich ervan bewust worden dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Daarnaast is het nodig dat ook de omgeving – cliënten en opdrachtgevers – meegaan in die verandering.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

“Jong en dynamisch in Zutphen”

Op Woensdag, 23 Mei, 2018, 11:40

Hoe zorg je ervoor dat er nieuwe jonge mensen instromen en hoe houd je ze dan vervolgens ook binnen? Daar zijn waarschijnlijk meerdere manieren voor, maar bij Publiekszaken in Zutphen hebben ze een van die eieren van Columbus gevonden.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Grijp je kans; dat kan maar 1 keer!

Op Woensdag, 11 April, 2018, 09:54

In zijn column daagt Rob van der Velde u uit om uit uw ‘Calimero-schulpje’ te kruipen en uzelf en uw afdeling te presenteren bij de nieuwe raadsleden en het nieuwe college.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

“Werk Burgerzaken verschuift van MBO- naar HBO-niveau”

Op Woensdag, 28 Maart, 2018, 13:55

Het werk bij Burgerzaken wordt ingewikkelder en vraagt om een steeds hoger opleidingsniveau. Bijvoorbeeld bij het vaststellen van identiteit en kennis van buitenlandse documenten. Paul Herscheid, adviseur bij de gemeente Amstelveen en docent Burgerzaken, vertelt hoe dat zit. 

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Doet mijn werk er straks nog toe?

Op Vrijdag, 10 November, 2017, 16:16

De dienstverlening van afdelingen Burger- en/of Publiekszaken verandert langzaam maar zeker. Hoe kunnen medewerkers en managers van deze afdelingen zich hierop voorbereiden? Rob van der Velde, hoofd Burgerzaken, Dienst Publiekszaken bij de gemeente Den Haag, laat er zijn licht over schijnen.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken